Δημιουργία περιεχομένου κατά τη διάρκεια του COVID-19 Το κοινό σας θέλει πραγματικά να διαβάσει

4
Δημιουργία περιεχομένου κατά τη διάρκεια του COVID-19 Το κοινό σας θέλει πραγματικά να διαβάσει
μάρκετινγκ περιεχομένου κατά τη διάρκεια του Covid-19, δημιουργώντας περιεχόμενο που πραγματικά θέλει να διαβάσει το κοινό σας.

Η πανδημία του COVID-19 όχι μόνο ώθησε τον κόσμο σε κρίση, αλλά μας ανάγκασε και σε ενδοσκόπηση. Πολλοί Αμερικανοί αναφέρουν ότι τους έκαναν μήνες κοινωνικής απομόνωσης ξανασκεφτούν τη ζωή τους πριν ξεκινήσει η κρίση. Κάποιοι αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι θέλουν να γεμίσουν το πρόγραμμά τους με λιγότερες δεσμεύσεις, να συνεχίσουν υγιεινές συνήθειες όπως η άσκηση, να περνούν χρόνο στη φύση και να υποστηρίζουν ηθικούς λόγους. Ως άνθρωποι, τείνουμε να εκτρέπουμε τον προβληματισμό σε περιόδους κρίσης.

Η επιχείρησή σας δεν πρέπει να είναι διαφορετική. Καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών εξελίσσονται, το ίδιο θα πρέπει να εξελίσσεται και το μάρκετινγκ σας. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αναρωτηθείτε: «Τι θέλει πραγματικά να διαβάσει ο πελάτης-στόχος μας;»

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πιθανότατα ΔΕΝ θέλει να διαβάσει ο αναγνώστης σας, ειδικά καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας:

 • „Τώρα περισσότερο από ποτέ…“
 • «Σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς…»
 • «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς…»
 • «Καθώς πλοηγούμαστε στο «νέο κανονικό»…»
 • «Σε αυτή την περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης…»

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι φράσεις; Πρώτον, είναι όλα περιττά, κουρασμένα και υπερβολικά χρησιμοποιημένα. Δεύτερον, είναι στη λίστα με τις πιο μισητές φράσεις πανδημίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Dictionary.com.

Από την άποψη του μάρκετινγκ, γνωρίζουμε ότι είναι καλύτερο να ακούτε παρά να λέτε στους ανθρώπους πώς αισθάνονται. Αυτές οι φράσεις είναι κάτι παραπάνω από περιττές ή κηρύκτες. Οι αναγνώστες μπορεί επίσης να τις ερμηνεύσουν ως απόπειρα αξιοποίησης της κρίσης.

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που οι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν; Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε περιεχόμενο που ξεχωρίζει από το πλήθος, μεταφέρει νόημα, παρουσιάζει χρήσιμες πληροφορίες και δεν θέλει να κάνει τους αναγνώστες να κάνουν τα στραβά μάτια; Η απάντηση είναι η κοινωνική ακρόαση.

Διεκδικήστε τον έλεγχο περιεχομένου σας

Τι είναι η Κοινωνική Ακρόαση;

Η κοινωνική ακρόαση είναι αυτό που ακούγεται, συν λίγο περισσότερο. Ένας τεχνικός ορισμός περιλαμβάνει τη συνεχή παρακολούθηση των καναλιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σχόλια πελατών, αναφορές επωνυμίας ή οποιεσδήποτε άλλες συνομιλίες σχετικά με σχετικά θέματα ή ανταγωνιστές. Η κοινωνική ακρόαση αποτελείται επίσης από μια ανάλυση που δημιουργεί ιδέες και εντοπίζει ευκαιρίες για δράση.

Η κοινωνική ακρόαση είναι κάτι περισσότερο από απλή κοινωνική παρακολούθηση, διότι περιλαμβάνει ανάλυση και τη δημιουργία πρακτικών γνώσεων. Το τελευταίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών των πελατών και των προοπτικών σας. Με άλλα λόγια, η κοινωνική ακρόαση αναζητά να βρει το αιτία πίσω από συνομιλίες και ανάπτυξη στρατηγικών που επιμένουν μακροπρόθεσμα.

Εάν η επιχείρησή σας ασχολείται με την κοινωνική ακρόαση, θα είστε πιο έτοιμοι να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θέλουν οι ακόλουθοί σας, να δημιουργήσετε ιδέες με βάση τις τάσεις και να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας.

Γιατί είναι σημαντική η κοινωνική ακρόαση;

Στον πυρήνα της, η κοινωνική ακρόαση προωθεί ένα ήθος με επίκεντρο τον πελάτη. Αντί να κάνετε υποθέσεις για το τι θέλουν οι πελάτες σας —ή χειρότερα, να τους λέτε τι θέλουν— αφιερώνετε χρόνο για να ακούσετε τι λένε. Στους πελάτες σας αρέσει να μοιράζονται δημοσίως τις απόψεις τους και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε πρόθυμοι να αφήσετε ένα αυτί. Κοινωνική ακρόαση:

 • Κάνει τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι ακούγονται. ΕΝΑ επισκόπηση από το Sprout Social διαπίστωσε ότι το 83% των ερωτηθέντων απολαμβάνει όταν οι εταιρείες απαντούν σε ερωτήσεις και πάνω από τα δύο τρίτα (68%) αρέσει όταν οι ίδιες οι επωνυμίες συνεισφέρουν στις συνομιλίες. Η ακρόαση των πελατών σας σάς επιτρέπει να ανταποκρίνεστε με στοχασμό και αξία, κάτι που μπορεί να προωθήσει την αφοσίωση στην επωνυμία.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ανάπτυξη της επωνυμίας. Όλες οι επιχειρήσεις σκοντάφτουν από καιρό σε καιρό, είτε πρόκειται για μια κακή απάντηση σε ένα αρνητικό σχόλιο είτε για ένα άλλο ψεύτικο πάσο. Η ακρόαση κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε δυσμενή περιστατικά με την πάροδο του χρόνου και να δείτε αν είχαν κυματιστικές επιπτώσεις, όπως μειωμένες πωλήσεις ή ακολούθους, κάτι που θα σας επέτρεπε να κάνετε μια πιο ενημερωμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων και μετριασμού.
 • Αποκαλύπτει νέες ευκαιρίες. Εάν δεν έχετε ιδέες, αφήστε τους πελάτες σας να κάνουν τη δουλειά για εσάς. Όταν οι πελάτες σας υποστηρίζουν συνεχώς την ίδια ιδέα (ή διαμαρτύρονται για το ίδιο θέμα), ήρθε η ώρα να το σημειώσετε. Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας είναι ένα κατάστημα λιανικής και οι πελάτες σας εξακολουθούν να μην έχουν την ανοχή κινδύνου για αγορές στο κατάστημα μόλις ανοίξετε ξανά, ίσως θα μπορούσατε να κανονίσετε εικονικές περιηγήσεις στο κατάστημά σας και να κάνετε παραγγελίες για παραλαβή από το πεζοδρόμιο.
 • Σας επιτρέπει να αποκτήσετε νέους πελάτες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που ακολουθούν ή αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας πελάτες—ορισμένοι απολαμβάνουν το περιεχόμενό σας ή βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του στοχασμού. Όλοι γνωρίζουμε ότι το εξαιρετικό περιεχόμενο είναι απαραίτητο για να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες χωρίς να τους βομβαρδίσετε με διαφημίσεις. Χρησιμοποιώντας την ακρόαση κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τους υποψήφιους πελάτες ανακαλύπτοντας τις άλλες προτιμήσεις, κοινοποιήσεις και αναφορές περιεχομένου τους. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένο, σχετικό περιεχόμενο που θα τους κάνει πιο πιθανό να κάνουν το βήμα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω με την κοινωνική ακρόαση;

Η κοινωνική ακρόαση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα θέλουν να διαβάσουν οι αναγνώστες σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ακρόαση μέσω της κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

 • Sprout Social. Με την πλατφόρμα Sprout, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία που ενημερώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, κλιμακώνουν τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσδιορίζουν τις τάσεις μέσω της κοινωνικής ακρόασης που σας βοηθούν να κάνετε μακροπρόθεσμες αλλαγές στρατηγικής. Για παράδειγμα, ο πίνακας ελέγχου ακρόασης του Twitter αναλύει την παρουσία σας και εντοπίζει παράγοντες επιρροής.
 • HubSpot. Αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλες τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, να δημιουργείτε καμπάνιες παρακολούθησης με βάση λέξεις-κλειδιά και να δημιουργείτε ειδοποιήσεις μέσω email όταν λαμβάνετε αναφορές επωνυμίας υποψήφιων πελατών. Συγκρίνετε την απόδοση σε όλα τα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων και των δυνητικών πελατών.
 • Hootsuite. Ως πλατφόρμα κοινωνικής ακρόασης, ο πίνακας ελέγχου του Hootsuite σάς επιτρέπει να εντοπίζετε και να αναπτύσσετε σχέσεις με τους οπαδούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα σε έναν πίνακα ελέγχου, δείτε τα σχόλια, τις αναφορές επωνυμίας και τα μηνύματά σας σε όλες τις πλατφόρμες σας. Προσδιορίστε παράγοντες επιρροής και δυνητικούς πελάτες, χωρίζοντας σε λίστες για περαιτέρω δράση.

Ο COVID-19 μας ανάγκασε να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, κάνουμε επιχειρήσεις, πηγαίνουμε σχολείο και περνάμε τον χρόνο μας. Οι έμποροι, επίσης, θα πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο παραγωγής και ανάπτυξης περιεχομένου. Η κοινωνική ακρόαση είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που διαθέτει ένας έμπορος. Ακούγοντας τους πελάτες σας και απαντώντας έγκαιρα, μπορείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες, να προωθήσετε την αφοσίωση στην επωνυμία και να μεταφέρετε χρήσιμες πληροφορίες. Μια σειρά από εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις αναφορές κοινωνικών δικτύων σε πολλά κανάλια, απλοποιώντας τη διαδικασία.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar