Διαβάζει κανείς πια αναρτήσεις ιστολογίου;

2
Διαβάζει κανείς πια αναρτήσεις ιστολογίου;
Διαβάζει κανείς πια αναρτήσεις ιστολογίου;

Στο ψηφιακό μάρκετινγκ, γνωρίζουμε μερικά θεμελιώδη γεγονότα:

  • Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς.
  • Οι άνθρωποι δεν τους αρέσει να νιώθουν ότι κάποιος τους σπρώχνει σε κάτι.
  • Στους ανθρώπους δεν αρέσει να βομβαρδίζονται με διαφημίσεις.

Καθώς οι αναρτήσεις με χορηγία και το clickbait γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή (και οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο κατανοητοί στο πιεστικό περιεχόμενο πώλησης), είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε εάν το blogging έχει πεθάνει. Συνδυάστε το με το γεγονός ότι η φωνητική αναζήτηση και το μάρκετινγκ επιρροών κερδίζουν γρήγορα ατμό και ίσως αναρωτιέστε αν είναι απαραίτητο να γράψετε πλέον blog.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι.

Η μεγαλύτερη απάντηση είναι ότι όταν μια ανάρτηση ιστολογίου εκπληρώνει τον αρχικό της σκοπό – να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει – συμβάλλει φυσικά στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), στην προβολή των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη. Ας εξερευνήσουμε τι κάνει τα ιστολόγια να εξακολουθούν να είναι σχετικά και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που βοηθά την επιχείρησή σας να πετύχει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Απόδειξη ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαβάζουν ιστολόγια

Σκεφτείτε τα εξής: Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που πραγματοποιούν μια αγορά καταναλώνουν τρία έως πέντε κομμάτια περιεχομένου πριν συνδεθούν με έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων. Επιπλέον, οι εταιρείες που έχουν ιστολόγια τείνουν να λαμβάνουν 67 τοις εκατό περισσότερους δυνητικούς πελάτες από εκείνες που δεν διαθέτουν ιστολόγια ή των οποίων τα ιστολόγια δεν είναι επαρκώς ενημερωμένα ή βελτιστοποιημένα.

Οι μηχανές αναζήτησης διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο να βρίσκουν οι χρήστες το περιεχόμενο του ιστολογίου σας και το περιεχόμενο που παράγετε είναι απαραίτητο τόσο για τη δημιουργία δυνητικών πελατών όσο και για τη μετατροπή. Να γιατί.

Διεκδικήστε τη δωρεάν διαβούλευση με τον ιστότοπο

Τοποθέτηση της επιχείρησής σας ως ηγέτης σκέψης

Ο πρωταρχικός σκοπός της Google είναι να παρέχει στους χρήστες τις πιο σχετικές πληροφορίες, με βάση ένα ερώτημα που εισάγει ένα άτομο (ή μιλάει σε έναν ψηφιακό βοηθό). Υπάρχει λόγος που το „to google“ έχει γίνει ένα ρήμα τοποθετημένο σταθερά στο αμερικανικό λεξικό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί μια διάκριση—η ίδια η Google δεν παρέχει στους χρήστες τις πληροφορίες που χρειάζονται. δίνει στον ερευνητή μια ποικιλία επιλογών που θα οδηγήσουν στα δεδομένα. Εσείς, ως επιχείρηση, είστε αυτός που μπορεί να προσφέρει τη γνώση. Η Google δεν γράφει το περιεχόμενο που απευθύνεται στο ερώτημα αναζήτησης. Ταιριάζει τους ανθρώπους με άρθρα που γράφτηκαν από ηγέτες σκέψης, οι οποίοι μοιράζονται πληροφορίες στους ιστότοπούς τους.

Η Google έχει από καιρό εκτιμήσει την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα και μια ενημερωτική ανάρτηση θα κατατάσσεται πάντα σε μια ανάρτηση που πωλείται και κάνει κλικ-δόλωμα. Όταν μια επιχείρηση ξοδεύει χρόνο και ενέργεια για τη δημιουργία βελτιστοποιημένων και ενημερωτικών αναρτήσεων ιστολογίου, τότε η Google θα την τοποθετήσει ψηλότερα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαβάζουν ιστολόγια;

Έκθεση κατάστασης μάρκετινγκ του HubSpot για το 2020 σημειώνει ότι το blogging είναι η τρίτη πιο χρησιμοποιούμενη μορφή μάρκετινγκ περιεχομένου, μόνο πίσω από τα βίντεο και τα γραφήματα. Εάν εξακολουθείτε να γράφετε blog, σίγουρα δεν είστε μόνοι: Υπάρχουν επί του παρόντος 600 εκατομμύρια ενεργά ιστολόγια στο διαδίκτυο και το blogging στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 22 εκατομμύρια σε 32 εκατομμύρια σε διάστημα πέντε ετών, από το 2014 έως τις αρχές του 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πραγματικότητες, φαίνεται πιθανό ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαβάζουν ιστολόγια. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των χρηστών του Διαδικτύου καταναλώνετε τακτικά περιεχόμενο ιστολογίου. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην αναζητούν ενεργά ή να μην εγγράφονται σε συγκεκριμένα ιστολόγια, συχνά κάνουν κλικ στο περιεχόμενο του ιστολογίου όταν αναζητούν πληροφορίες που σχετίζονται με μια μηχανή αναζήτησης. Επομένως, εάν αναρωτιέστε αν πρέπει να πατήσετε φρένο στο περιεχόμενο, μην πανικοβληθείτε ακόμα.

Επίδραση ιστολογίου στο SEO

Παρόλο που το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με εντυπωσιακούς τίτλους που υποστηρίζουν ότι το blogging έχει πεθάνει, η έρευνα των καταναλωτών απλώς δεν υποστηρίζει αυτήν την ιδέα. Ταυτόχρονα, μπορούμε να υπολογίζουμε ότι ορισμένα είδη περιεχομένου θα είναι ανεπιτυχή. Οι περιττές πληροφορίες, κακογραμμένες και πωλήσεις, δεν θα κατατάσσονται καλά και δεν θα έχουν καλή επίδραση στο SEO. Αντίθετα, η δημιουργία περιεχομένου ιστολογίου που απαντά σε ερωτήσεις των χρηστών, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και τοποθετεί την εταιρεία σας ως ηγέτη σκέψης μπορεί να βελτιώσει την εξουσία, να αυξήσει σημαντικές μετρήσεις όπως ο χρόνος παραμονής και να βελτιώσει τη θέση σας στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Ένα blog από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση 434 τοις εκατό στις σελίδες με ευρετήριο και 97 τοις εκατό περισσότερους συνδέσμους με ευρετήριο—όλα αυτά αντιπροσωπεύουν περισσότερες ευκαιρίες για την επιχείρησή σας να ταξινομηθεί.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τους αναγνώστες να συνδέσετε με χρήσιμες πληροφορίες και να αυξήσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας μέσω του blogging, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις συμβουλές:

  • Βελτιστοποιήστε τα ιστολόγιά σας για λέξεις-κλειδιά και ερωτήματα αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι απαντάτε σε όλες τις πτυχές του ερωτήματος και των σχετικών ερωτημάτων, γεγονός που οδηγεί σε περιεχόμενο μεγαλύτερης μορφής, το οποίο αυξάνει τον χρόνο παραμονής και κατατάσσεται καλύτερα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε άλλα στοιχεία στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας, όπως ενσωματωμένα βίντεο ή γραφήματα.
  • Υποστηρίξτε την κεντρική διατριβή σας με αποσπάσματα, στατιστικά και έρευνα.
  • Βελτιστοποιήστε όλο το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές SEO και ενσωματώνοντας έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Επιστροφή στην αρχική ερώτηση: Οι άνθρωποι διαβάζουν πια ιστολόγια; Πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. Ενώ οι άνθρωποι (και οι μηχανές αναζήτησης) αποφεύγουν το περιεχόμενο που είναι λεπτό ή υπερβολικά προωθητικό, τα καλά ερευνημένα κομμάτια που υποστηρίζονται με άλλα στοιχεία θα βελτιώσουν το SEO σας και θα κερδίσουν τη θέση τους ως βασιλιάς.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar