Ενισχύστε το περιεχόμενό σας με την ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών

2
Ενισχύστε το περιεχόμενό σας με την ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών
Ενισχύστε το περιεχόμενό σας με την ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών Vizion Interactive

Όλοι έχουμε ακούσει τη συναρπαστική φράση που εξυμνείται από ειδικούς SEO, εμπόρους περιεχομένου και γκουρού μηχανών αναζήτησης: „Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς“. Παρέχετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, λένε, και οι χρήστες όχι μόνο θα βρουν τη σελίδα σας σε υψηλότερη κατάταξη στο SERP της Google, αλλά θα είναι πιο πιθανό να πλοηγηθούν στη σελίδα σας—και πολύ πιο πιθανό να παραμείνουν εκεί αρκετό καιρό για να διαβάσουν το εν λόγω περιεχόμενο και να δημιουργήσουν μετατροπή στη διαδικασία. Ωστόσο, ενώ η ποιότητα είναι – αν όχι ο μοναδικός – σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση μάρκετινγκ περιεχομένου, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς τα πάτε στο Google αλγόριθμος αναζήτησης και σύστημα κατάταξης για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την ορατότητα και την επισκεψιμότητα που χρειάζεστε για επιτυχία.

Δεδομένου ότι ο ίδιος ο αλγόριθμος υφίσταται συχνές ενημερώσεις και αλλαγές, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μετρήσετε την αξία SEO του περιεχομένου σας είναι να μετρήσετε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεστε στον ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αξιολογήσετε το περιεχόμενό σας στο βασικό λειτουργικό του επίπεδο — πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά για να εξασφαλίσετε ορατότητα — και να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους ανταγωνιστές για τις ίδιες λέξεις-κλειδιά. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή.

Τι είναι η ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών;

Με απλά λόγια, ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή είναι η διαδικασία εντοπισμού των πιο πολύτιμων λέξεων-κλειδιών που ισχύουν για την επιχείρησή σας και αξιολόγησης της θέσης σας σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να απομονώσετε πιθανά κενά—λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσονται οι ανταγωνιστές σας, τις οποίες εσείς όχι— ώστε να μπορείτε να κάνετε βήματα για να τα κλείσετε.

Πώς μπορεί η ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών να σας βοηθήσει να επηρεάσετε περισσότερο το περιεχόμενό σας; Προσδιορίζοντας πολύτιμες λέξεις-κλειδιά που δεν έχετε αξιοποιήσει αποτελεσματικά και ενσωματώνοντας τες στο περιεχόμενό σας, θα κατατάσσεστε υψηλότερα όταν οι χρήστες αναζητούν περιεχόμενο σαν το δικό σας. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό, η έρευνα λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε νέες ευκαιρίες — πράγματα που ο ανταγωνισμός κάνει καλά με το περιεχόμενό τους που δεν έχετε λάβει υπόψη.

Ξεκινήστε με την αναγνώριση του ανταγωνισμού

Φυσικά, θέλετε το περιεχόμενό σας να κατατάσσεται στην κορυφή του SERP της Google για όλες τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά σας, αλλά πρέπει να λάβετε μια βασική σκέψη πριν ξεκινήσετε μια ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή. Αρχικά, θα πρέπει να προσδιορίσετε τους ανταγωνιστές σας.

Οι πιο προφανείς ανταγωνιστές είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές της αγοράς—σκεφτείτε το Burger King εάν είστε McDonald’s ή το Target εάν είστε Walmart. Ωστόσο, οι έμμεσοι ανταγωνιστές —σκεφτείτε άλλες αλυσίδες γρήγορης εξυπηρέτησης, ακόμη και παντοπωλεία, εάν είστε McDonald’s, ή τοπικά καταστήματα υλικού και μπουτίκ ρούχων, εάν είστε Walmart— που λειτουργούν στις ίδιες ή σχετικές θέσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν μερικές από τις ίδιες λέξεις-κλειδιά. Ο εντοπισμός τυχόν κενών μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πού μπορείτε να βελτιωθείτε και να βρείτε νέες ευκαιρίες για επιτυχία.

Πως να ξεκινήσεις

Ίσως το πιο δύσκολο μέρος της ανάλυσης ανταγωνιστών είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά απεριόριστη. Άλλωστε υπάρχουν χιλιάδες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και η αξιολόγησή τους και η σύγκρισή τους με τον ανταγωνισμό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να αποδώσει ακόμη και για έναν ανταγωνιστή — πόσο μάλλον τα δύο ή τα τρία που προτείνουν οι ειδικοί SEO. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που βοηθούν στον εξορθολογισμό της διαδικασίας μέσω αυτών των απλών βημάτων:

  1. Βρείτε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών. Δεν χρειάζεται να κάνετε μη αυτόματη ανάλυση λέξεων-κλειδιών όταν υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τον ανταγωνισμό και να περιορίσετε γρήγορα το πεδίο των πιθανών λέξεων-κλειδιών σας. του SEMRush Διαφήμιση Έρευνα Η αναφορά σάς βοηθά να εντοπίσετε τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές σας, ενώ η Εργαλείο κενού λέξεων-κλειδιών σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε προφίλ λέξεων-κλειδιών και να εντοπίσετε κενά. Ομοίως, του SpyFu Λέξη-κλειδί κατάσκοπος και Σύμβουλοι Google Ads σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον ανταγωνισμό.
  2. Συγκρίνετε δίπλα-δίπλα. Στη συνέχεια, εντοπίστε πολύτιμες λέξεις-κλειδιά—δηλαδή λέξεις-κλειδιά που έχουν μεγάλο όγκο και σχετίζονται με την επιχείρησή σας—και συγκρίνετε την κατάταξή σας με έναν ανταγωνιστή. Με τα περισσότερα εργαλεία, μπορείτε να εισαγάγετε και τους δύο τομείς, να επιλέξετε επικαλυπτόμενες λέξεις-κλειδιά και να ταξινομήσετε με βάση αυτές για τις οποίες ο ανταγωνιστής σας είναι πιο επιτυχημένος στην κατάταξη—αυτή η τακτική προσδιορίζει τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες έχετε αναπτύξει περιεχόμενο με μικρότερη επιτυχία από τον ανταγωνισμό σας. Εναλλακτικά, ταξινομήστε με βάση τις πιο επιτυχημένες λέξεις-κλειδιά των ανταγωνιστών σας και εντοπίστε νέες ευκαιρίες για τις οποίες δεν κατατάσσεστε ακόμη.
  3. Αναζητήστε λέξεις-κλειδιά στις οποίες ο ανταγωνισμός σας επένδυσε σε μεγάλο βαθμό. Λέξεις-κλειδιά για τις οποίες ο ανταγωνισμός σας έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια είναι πιθανές υποψήφιες για την προσοχή σας. Μπορείτε να το προσεγγίσετε με έναν από τους δύο τρόπους:
    • Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά επί πληρωμή ανταγωνιστών για τις οποίες μπορεί να έχετε την ευκαιρία να κατατάξετε οργανικά.
    • Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες ο ανταγωνισμός σας έχει αφιερώσει χρόνο και πόρους για την κατάταξη (συμπεριλαμβανομένων έργων μεγάλου περιεχομένου όπως λευκές βίβλοι, infographics και ηλεκτρονικά βιβλία) και ξεκινήστε να αναπτύσσετε περιεχόμενο που αυξάνει την κατάταξή σας για το ίδιο.
  4. Προσδιορίστε τι πάει καλά ο ανταγωνισμός — και τι όχι. Οι πιθανότητες είναι ότι αν ο ανταγωνισμός σας έχει καλή απόδοση για μια λέξη-κλειδί μεγάλου όγκου, κάτι κάνει σωστά. Συνδέστε φυσικούς συνδυασμούς λέξεων-κλειδιών μεγάλου όγκου στο εργαλείο σας για να δείτε ποιους ανταγωνιστές, ποιους τύπους περιεχομένου και ποιες έννοιες θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εξομοιώσετε με το περιεχόμενό σας. Εναλλακτικά, εξετάστε τις λέξεις-κλειδιά ανταγωνιστών υψηλής κατάταξης από την οπτική γωνία ενός χρήστη—ανταποκρίνεται ο ανταγωνισμός στις ανάγκες που θα οδηγούσαν τον μέσο χρήστη να αναζητήσει αυτούς τους όρους; Αν όχι, σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να καλύψετε τα κενά.

Αφού εκτελέσετε την ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστή σας και βρείτε τα σχετικά κενά λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο για να τα γεμίσετε. Με γνώμονα την ποιότητα και το τι κάνει καλά ο ανταγωνισμός σας και τη διορατικότητα σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να το κάνετε καλύτερα, το περιεχόμενό σας θα είναι πιο πιθανό να επηρεάσει ένα ευρύτερο φάσμα του κοινού-στόχου σας.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar