Κορυφαίοι 5 λόγοι για τους οποίους η παρότρυνση για δράση σας αποτυγχάνει

2
Κορυφαίοι 5 λόγοι για τους οποίους η παρότρυνση για δράση σας αποτυγχάνει
Οι κορυφαίοι 5 λόγοι για τους οποίους το Call to Action σας αποτυγχάνει Το Vizion Interactive

Οι παροτρύνσεις για δράση (CTA) είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα CTA είναι ένα άμεσο αίτημα για το κοινό σας να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ένα CTA θα μπορούσε να ενθαρρύνει έναν χρήστη να εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας σας, να σας ακολουθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας ή να ολοκληρώσει μια πώληση. Τα CTA μπορεί να φαίνονται αρκετά απλά, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο τα CTA να αποτυγχάνουν στους επιδιωκόμενους σκοπούς τους. Εάν έχετε δημιουργήσει CTA που πιστεύετε ότι δεν έχουν χαμηλή απόδοση, μπορεί να έχετε δημιουργήσει ακούσια ένα από τα πιο κοινά λάθη Πολλοί έμποροι κάνουν όταν αναπτύσσουν CTA.

Ακολουθεί μια λίστα με πέντε από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι CTA αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους. Ξεκινήστε να δημιουργείτε ισχυρότερα, πιο αποτελεσματικά CTA με αυτήν τη λίστα.

Ένα: Το CTA σας είναι δύσκολο να βρεθεί

Ένα CTA θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο μέσα στο περιεχόμενο μιας σελίδας. Εάν αναπτύξετε μια σελίδα προορισμού που προορίζεται να οδηγήσει τους επισκέπτες προς την εγγραφή στη λίστα αλληλογραφίας σας, το CTA στη σελίδα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα αναγνωρίσιμο ως το μέρος όπου ο επισκέπτης μπορεί να το πετύχει. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι έμποροι όταν πρόκειται για CTA είναι ότι δυσκολεύουν την εύρεση τους.

Ένα καλό CTA θα πρέπει να είναι προφανές χωρίς να είναι φανταχτερό, εύκολα διαδραστικό και να κάνει τον προορισμό του απολύτως σαφή στους επισκέπτες της σελίδας. Κάντε το CTA σας προφανές από τη στιγμή που ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια σελίδα προορισμού, αλλά όχι τόσο ενοχλητικό ώστε να μειώνει τη συνολική εμπειρία που θέλετε να έχει ο χρήστης στον ιστότοπό σας.

Δεύτερο: Το CTA σας είναι μπερδεμένο και/ή πολύ περίπλοκο

Οι CTA θα πρέπει να είναι άμεσες και απλές. Μερικά από τα καλύτερα CTA είναι απλώς κουμπιά με έντονα χρώματα με μία ή δύο λέξεις, όπως «Επικοινωνήστε μαζί μας», «Εγγραφείτε» ή «Αγοράστε τώρα». Εάν το CTA σας φαίνεται να αποτυγχάνει, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας δεν αντιλαμβάνονται τον προορισμό του. Ελέγξτε τα CTA που έχετε κανονίσει στις διάφορες σελίδες προορισμού σας και σκεφτείτε τρόπους για να τα απλοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε ορίσει μια ολόκληρη παράγραφο κειμένου ως CTA, οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας μπορεί να την ερμηνεύουν ως απλώς έντονη γραφή ή κείμενο με διαφορετικό χρώμα. μπορεί να μην το αναγνωρίζουν ως διαδραστικό ή να μην τους ωθεί προς την ολοκλήρωση μιας συγκεκριμένης ενέργειας.

Όταν πρόκειται για CTA, θυμηθείτε ότι το λιγότερο είναι περισσότερο. Διατηρήστε τα CTA σας επίκαιρα και προφανή ως προς τον προορισμό τους και τι θέλετε να κάνουν οι επισκέπτες με αυτά. Μια καλή πρακτική είναι να δώσετε στα CTA σας ένα χρώμα που ξεχωρίζει από την υπόλοιπη παλέτα μιας σελίδας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να τα αναγνωρίσουν ως διαδραστικά σημεία που πραγματοποιούν συγκεκριμένες ενέργειες.

Τρίτο: Η γλώσσα του CTA σας δεν λειτουργεί για το κοινό σας

Έχετε μια σταθερή κατανόηση του κοινού-στόχου σας; Εάν έχετε αφιερώσει χρόνο για να αναπτύξετε διεξοδικά τα ιδανικά προφίλ πελατών σας, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τις προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα CTA σας ευθυγραμμίζονται με το κοινό σας και να το ενθαρρύνετε να κάνει τη δράση που επιθυμείτε. Για παράδειγμα, ένα φανταχτερό και ενοχλητικό CTA δεν θα λειτουργήσει για ένα πιο ώριμο, επαγγελματικό κοινό και ένα σιωπηλό, διακριτικό CTA πιθανότατα δεν θα τραβήξει την προσοχή ενός νεότερου κοινού.

Η διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας κοινού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι τα CTA σας ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Εάν εκπληρώσετε μια συγκεκριμένη επιθυμία ή ανάγκη για ένα δημογραφικό καταναλωτή-στόχο, το CTA σας θα πρέπει να μεταφέρει γρήγορα και με ακρίβεια την ικανότητά σας να εκπληρώσετε αυτήν την ανάγκη ή επιθυμία.

Τέσσερα: Το CTA σας ζητά πάρα πολλά

Θυμηθείτε να διατηρήσετε τα CTA σας απλά. Το τρέχον αποτυχημένο CTA σας περιλαμβάνει πολλές κατευθύνσεις ή περίεργα συγκεκριμένη ορολογία; Ο επιδιωκόμενος σκοπός του ενδέχεται να μην είναι αμέσως προφανής στους επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Εάν το CTA σας ζητά πάρα πολλά, οι επισκέπτες μπορεί να μην μπορούν να πουν τι θα τους βοηθήσει να επιτύχουν το CTA. Εάν ένα CTA προσφέρει πάρα πολλές μεταβλητές, μπορεί να ενσταλάξει αβεβαιότητα στους επισκέπτες και να τους κάνει να απομακρύνουν το κλικ αντί να δεσμευτούν σε κάτι με αβέβαιους όρους.

Οι σύγχρονοι χρήστες του Διαδικτύου είναι απίστευτα απαιτητικοί, επομένως η πρόθεσή σας πρέπει να είναι προφανής και άμεση με κάθε CTA. Ενώ η προσφορά επιλογής είναι συχνά σημαντική, η προσφορά πολλών επιλογών ταυτόχρονα μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά για έναν επισκέπτη που μπορεί να είναι ακόμα στο φράχτη για το αν θα μετατρέψει ή όχι στην επωνυμία σας. Εάν το CTA σας ζητά πληροφορίες από έναν χρήστη, ζητήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ορισμένοι χρήστες θα είναι επιφυλακτικοί με ένα CTA που ζητά περισσότερα από αυτά που είναι συνήθως απαραίτητα για την ολοκλήρωση μιας ενέργειας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε οι χρήστες να εγγραφούν σε μια λίστα email, το CTA θα πρέπει να τους ζητήσει μόνο να εισαγάγουν μια διεύθυνση email.

Πέντε: Τα χρώματά σας δεν λειτουργούν για το CTA σας

Το χρώμα είναι απίστευτα σημαντικό για το ψηφιακό μάρκετινγκ και την ανάπτυξη περιεχομένου, επομένως είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για τα CTA σας. Είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε μια παλέτα χρωμάτων δύο έως τριών χρωμάτων στον ιστότοπό σας. πια και δημιουργείτε οπτική σύγχυση που πιθανότατα θα απομακρύνει τους χρήστες από την επωνυμία σας περισσότερο παρά θα εμπνεύσει τους χρήστες να ασχοληθούν περαιτέρω.

Κατά την κατασκευή των CTA σας, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε χρώματα που είναι ελαφρώς πιο τολμηρές εκδόσεις της παλέτας χρωμάτων που χρησιμοποιείτε ήδη στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν τα κύρια χρώματά σας είναι ασπρόμαυρο και χρησιμοποιείτε παστέλ ροζ για χρώματα έμφασης, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε τα κουμπιά CTA σας ένα πιο τολμηρό ροζ που ρέει με την υπάρχουσα χρωματική σας παλέτα ενώ ξεχωρίζει αρκετά ώστε να αναγνωρίζεται εύκολα ως διαδραστικό CTA. Τα κουμπιά CTA θα πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με το φόντο της σελίδας, ώστε να μην χάνονται σε όλα τα άλλα στοιχεία της σελίδας.

Εάν μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα πέντε κοινά λάθη CTA, θα πρέπει να παρατηρήσετε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό της αφοσίωσης που δημιουργούν τα CTA σας. Υπάρχουν αμέτρητα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την απόδοσή σας CTA με την πάροδο του χρόνου, επομένως μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά σχέδια και μορφές CTA για να βρείτε τη σωστή διαμόρφωση για το κοινό-στόχο σας.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar