Μελέτες ενότητας για το Πότε η εκπαίδευση στο σπίτι γίνεται δύσκολη • Δίκτυο iHomeschool

0
Μελέτες ενότητας για το Πότε η εκπαίδευση στο σπίτι γίνεται δύσκολη • Δίκτυο iHomeschool

Οι μοναδιαίες μελέτες μπορεί να μην είναι η πρώτη σας επιλογή προσέγγισης στο σπίτι, αλλά ακούστε με…

Η εκπαίδευση στο σπίτι είναι ένας καταπληκτικός τρόπος ζωής, αλλά η μεγάλη διαφορά μεταξύ της εκπαίδευσης στο σπίτι και της κανονικής εκπαίδευσης είναι ακριβώς αυτό – είναι στο σπίτι! Και η ζωή δεν σταματά για το σχολείο. Μωρά γεννιούνται, άνθρωποι παθαίνουν παρατεταμένες ασθένειες, γονείς χάνουν δουλειές, οικογένειες μετακομίζουν σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά τα πράγματα –καλά και κακά– που μας φέρνει η ζωή πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπόψη, ενώ παράλληλα εκπαιδεύετε τα παιδιά σας. Και αυτό μπορεί να είναι απίστευτα προκλητικό.

Η καλύτερη λύση μου; Μοναδιαίες μελέτες.

Ενότητες Μελέτες για Όταν το Homeschool γίνεται δύσκολο

Όταν η εκπαίδευση στο σπίτι γίνεται δύσκολη: Γιατί βοηθούν τόσο πολύ οι σπουδές στο σπίτι

  • Μπορείτε πραγματικά να καλύψετε πολλά θέματα με πολλές ηλικιακές ομάδες με μία μόνο πράξη σχολικής εκπαίδευσης.
  • Επειδή οι μελέτες ενότητας καλύπτουν όλες τις αισθήσεις –μουσική, ταινίες, ανάγνωση, πρακτικές δραστηριότητες κ.λπ.– είναι βέβαιο ότι θα πλήξετε όλα τα ενδιαφέροντα και τα στυλ μάθησης των παιδιών σας.
  • Μια μοναδιαία μελέτη θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι έχετε κάνει κάτι καταπληκτικό στο σχολείο σας (γιατί το έχετε κάνει!), ακόμα κι όταν όλα τα άλλα φαίνονται δύσκολα.
  • Οι μοναδιαίες σπουδές σάς δίνουν την ευκαιρία να αφήσετε όλα τα άλλα πράγματα με το σχολείο να περάσουν για λίγο, επειδή εργάζεστε σε μια μελέτη που θα καλύπτει όλα τα θέματα ούτως ή άλλως!

Πώς να δημιουργήσετε μια εξαιρετικά απλή μελέτη μονάδας για τις δύσκολες στιγμές

Θα παραδεχτώ ότι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της μελέτης μονάδας είναι ο προγραμματισμός της ίδιας της μελέτης. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτό το μέρος να σας εμποδίσει να το κάνετε. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια μελέτη σε λίγα μόνο βήματα.

1. Θέμα

Αποφασίστε για ένα θέμα που θα αρέσει σε όλους και σκεφτείτε πώς θα εκτείνεται αυτό το θέμα σε όλα τα θέματα.

2. Περίγραμμα

Περιγράψτε τη μελέτη ή βρείτε ένα βιβλίο (ή σχολικό βιβλίο!) για τη «σπονδυλική στήλη» σας. Αυτό σημαίνει απλώς έναν οδηγό που θα ακολουθούσατε για τη μελέτη σας. Ο πίνακας περιεχομένων από ένα σχολικό βιβλίο λειτουργεί τέλεια ως ράχη, ακόμα κι αν δεν διαβάζετε καθόλου το κείμενο, απλώς χρησιμοποιήστε τον πίνακα περιεχομένων.

3. Συγκεντρώστε πόρους

Συγκεντρώστε όλα τα βιβλία και τους πόρους που έχετε στα ράφια σας που σχετίζονται με το θέμα σας. Χρησιμοποιήστε τα σε πόρους για να εμπνεύσετε όλα τα πράγματα που θα κάνετε για τη μελέτη σας.

4. Σχέδιο Δραστηριοτήτων

Σχεδιάστε τις δραστηριότητες που θα κάνετε, τα βιβλία που θα διαβάσετε, τις συνταγές που θα φτιάξετε, τις ταινίες που θα παρακολουθήσετε και τα μέρη που θα πάτε.

5. Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα

Προγραμματίστε τη μελέτη σας, εβδομάδα με την εβδομάδα, ώστε να έχετε μια ωραία ροή να ακολουθήσετε. Δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα κάνετε τα πάντα κάθε εβδομάδα, αλλά θα σας δώσει ένα σχέδιο να ακολουθήσετε, το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν η ζωή είναι ταραχώδης.

Συμπερασματικά, όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της εκπαίδευσης στο σπίτι – αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με την κατ’ οίκον εκπαίδευση – μπορούμε όλοι να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο! Αλλά το μόνο κοινό που έχουμε όλοι είναι το εξής: η ζωή γίνεται ακατάστατη. Όλοι μπορούμε να υπολογίζουμε ότι πρέπει να περνάμε μια δύσκολη σεζόν κάθε τόσο. Ακόμα κι αν οι μοναδιαίες σπουδές δεν είναι η πρώτη σας επιλογή κατ‘ οίκον εκπαίδευσης, βάλτε τις στην πίσω τσέπη σας για εκείνη τη δύσκολη σεζόν.

Απλώς μπορεί να σας βοηθήσει. Ξέρω ότι έχει για μένα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar