Μια μέρα στη ζωή ενός Digital Marketer

3
Μια μέρα στη ζωή ενός Digital Marketer
Digitalmarketer Vision Interactive

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τι κάνει ένας ψηφιακός έμπορος, πιθανότατα φαντάζονται κάποιον πίσω από μια οθόνη υπολογιστή να τιτιβίζει και να ενημερώνει αναρτήσεις στο Facebook, αλλά αυτή η καριέρα έχει πολλά περισσότερα από αυτό. Πέρα από την απλή παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ψηφιακοί μάρκετινγκ πρέπει να έχουν μια βαθιά γνώση των καταναλωτικών συνηθειών – πρέπει να κατανοήσουν τι οδηγεί τις συμπεριφορές και τα κίνητρα του κοινού-στόχου τους. Χρησιμοποιώντας δεδομένα, πρέπει να συνθέτουν αναλυτικά στοιχεία και να επικοινωνούν με τους πελάτες.

Οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ κυνηγούν διαρκώς κινούμενους στόχους, επειδή πρέπει να οδηγούν σε καμπάνιες, ενώ μετρούν τον αντίκτυπο όλων αυτών των κινούμενων τμημάτων της καμπάνιας – όλα αυτά ενώ οι διαχειριστές ζητούν ενημερώσεις. Πρέπει να αναλύσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις συμπεριφορές των καταναλωτών και να πουν τι λειτουργεί και τι όχι και να προσφέρουν τρόπους μετάβασης σε καλύτερες ιδέες σε ένα γρήγορο χρονικό πλαίσιο.

Πώς περνούν την ημέρα τους οι Digital Marketers

Μπορεί να σκέφτεστε, ναι – αλλά τι κάνουν; Λοιπόν, έχουν πάντα πολλές μπάλες στον αέρα, αλλά τείνουν να είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ψηφιακής ομάδας. Μπορεί να απαντήσουν σε κάποιον όπως ένας CMO (chief marketing officer) ή ένας ψηφιακός διευθυντής. Αν και όλοι οι ρόλοι του ψηφιακού μάρκετινγκ ποικίλλουν, ακολουθεί μια μικρή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ένα δείγμα ψηφιακού μάρκετινγκ περνά τις ώρες εργασίας.

  • Μελετά τη Συμπεριφορά των Καταναλωτών. Μια τυπική μέρα για έναν ψηφιακό έμπορο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παρακολούθηση του τι κάνουν οι καταναλωτές – ή οι επίδοξοι καταναλωτές. Ένας ψηφιακός έμπορος μελετά τι βλέπουν οι καταναλωτές στο διαδίκτυο, πόσο συχνά κοιτούν εκεί και πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν σε έναν ιστότοπο. Για επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη παρουσία στο διαδίκτυο, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ψηφιακοί μάρκετινγκ που μελετούν διαφορετικές πτυχές της συμπεριφοράς των καταναλωτών.
  • Παρακολουθεί τις μετατροπές. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν ότι αυτό που ώθησε ένα άτομο να κάνει μια αγορά ήταν λίγο μυστήριο. Με τη βοήθεια των digital marketers, κάποιο από αυτό το μυστήριο λύνεται. Μελετούν τη διοχέτευση πωλήσεων και παρακολουθούν πώς και πότε οι επισκέψεις μετατρέπονται σε πωλήσεις.
  • Αναλύει το περιεχόμενο. Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, το περιεχόμενο ενός ιστότοπου έχει σημασία – οδηγεί σε μετατροπές και διευρύνει την εμβέλεια μιας επιχείρησης. Ένας digital marketer αναλύει ποιο περιεχόμενο κάνει τη δουλειά του και τι είναι χαμένες λέξεις.

Οι έμποροι μπορούν να πάρουν ό,τι μαθαίνουν από την ανάλυσή τους για αυτά τα πράγματα και να το χρησιμοποιήσουν. Με αυτή τη νοημοσύνη, συνεχίζουν το έργο τους με:

  • Ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ για διάφορα κοινά-στόχους.
  • Διαχείριση SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), social media, ανάπτυξη διαφημιστικών καμπανιών.
  • Ανάλυση καμπανιών για να ανακαλύψετε τι απέδωσε και τι όχι.

Δεδομένου αυτού του είδους εργάσιμης ημέρας, είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να χειριστούν – αν και η εργασία σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πτυχή της για πολλούς επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ αξιοποιούν εργαλεία όπως το διαδίκτυο, η ψηφιακή τηλεόραση, τα ραδιοφωνικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες για να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών και να επεκτείνουν την ψηφιακή εμβέλεια ενός οργανισμού. Ανάλογα με την επιχείρηση, τα μηνύματα κειμένου, τα μηνύματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα βίντεο (για το YouTube ή το Vine) και τα podcast μπορεί επίσης να λειτουργήσουν. Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι σαν το παραδοσιακό μάρκετινγκ, καθώς δεν υπάρχει μια καμπάνια μάρκετινγκ που να ταιριάζει σε όλους. Η δουλειά τους εξαρτάται από την επιχείρηση και τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν με αυτήν την επιχείρηση.

Το Digital Marketing βοηθά τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές

Κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ προσφέρουν στις επιχειρήσεις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα και τις συνήθειες των καταναλωτών, αλλά βοηθούν και τους καταναλωτές. Η εργασία τους διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν:

  • Εντοπίστε εύκολα τις μάρκες που εμπιστεύονται.
  • Εμπιστευτείτε ότι οι αγαπημένες επιχειρήσεις κατανοούν τις ανάγκες τους.
  • Λάβετε προσαρμοσμένη επικοινωνία σχετική με τις συνήθειές τους.

Οι Digital Marketers στοχεύουν να ευχαριστήσουν τόσο την επιχείρηση όσο και το κοινό-στόχο της επιχείρησης. Όταν γίνεται καλά, είναι ένας τέλειος συνδυασμός πωλήσεων και κατανάλωσης. Η δουλειά ενός digital marketer είναι να παρέχει υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας στους καταναλωτές με βάση τη συμπεριφορά τους. Η επιχείρηση αισθάνεται σαν να πυροβολεί ψάρια σε ένα βαρέλι και ο πελάτης νιώθει ότι του έχουν συμπεριφερθεί ως άτομο και όχι ως σύμβολο του δολαρίου.

Πώς να εισέλθετε στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Όταν σκέφτεστε τον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ, δεν υπάρχει ένας σωστός δρόμος. Ένα πτυχίο μάρκετινγκ ή επικοινωνίας είναι μια εξαιρετική αρχή. Αυτό που είναι κρίσιμο για να γίνει καριέρα το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η απόκτηση του σωστού είδους εμπειρίας. Εάν είστε νέος στον κλάδο, η πρακτική άσκηση ως ψηφιακός έμπορος φαίνεται εξαιρετική σε βιογραφικό ή βιογραφικό σημείωμα, αλλά μπορείτε επίσης να αρχίσετε να εργάζεστε στο ψηφιακό μάρκετινγκ ως δευτερεύουσα δουλειά σε σχέση με αυτήν που βρίσκεστε. Δημιουργήστε το δικό σας έργο στην επιχείρησή σας. Εάν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι, συμμετάσχετε σε έναν διαγωνισμό μάρκετινγκ – είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βάλετε το πόδι σας στην πόρτα.

Όπως και να ξεκινήσεις, να ξέρεις τον κόσμο στον οποίο θα είσαι μελετώντας τη γλώσσα του πεδίου. Μάθετε την ορολογία του κλάδου και κατακτήστε τους όρους και τις μετρήσεις μάρκετινγκ – μάθετε τι σημαίνουν και πώς χρησιμοποιούνται. Από εκεί, σκεφτείτε να δημιουργήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε μια προσωπική επωνυμία. Κάνοντας αυτό αποδεικνύει στις πιθανές επιχειρήσεις ότι έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε στο τμήμα ψηφιακού μάρκετινγκ.

Επειδή το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι συχνά μια εικονική δουλειά, μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Για όσους έχουν ταλέντο στις πωλήσεις και την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία. Θέλετε να μάθετε περισσότερα ή έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar