Οικιακές κινηματογραφικές αίθουσες: Δημιουργήστε τη διασκέδαση στο υπόγειό σας

1
Οικιακές κινηματογραφικές αίθουσες: Δημιουργήστε τη διασκέδαση στο υπόγειό σας

Το τελείωμα του υπογείου σας είναι πάντα ένα πολύ συναρπαστικό μέρος της ανακαίνισης, καθώς προσθέτει τόσο πολύ χρήσιμο χώρο στο σπίτι σας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν οικιακούς κινηματογράφους στα υπόγειά τους, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν διασκεδαστικό και λειτουργικό χώρο που η οικογένεια και οι φίλοι σας θα μπορούν να απολαμβάνουν για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εξατομίκευση που πρέπει να λάβετε υπόψη με ένα έργο όπως αυτό, επομένως εδώ είναι μερικές καλές ιδέες για το home cinema σας.

Ξεκινώντας από το βασικό επίπεδο, σκεφτείτε τον χώρο που θα καταλάβει το θέατρο. Το καλύτερο σημείο για ένα δωμάτιο όπως αυτό θα είναι μακριά από το θόρυβο του περιβάλλοντος και το φυσικό φως, γεγονός που αποτελεί μέρος του γιατί τα τελειωμένα υπόγεια είναι κοινά μέρη για οικιακούς κινηματογράφους. Ένα τμήμα του υπογείου που είναι λίγο απομακρυσμένο από τις σκάλες και από τον θόρυβο των επάνω ορόφων που δεν λαμβάνει πολύ ηλιακό φως θα είναι ένα ιδανικό σημείο. Κατά τα πρώτα στάδια του έργου, είναι σίγουρα καλή ιδέα να βάλετε λίγο χαλί, καθώς αυτό θα συμβάλει στην ποιότητα του ήχου καθώς και στην άνεση. Εάν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι τοίχοι στο χώρο σας είναι γυψοσανίδες σε αντίθεση με τούβλα σκωρίας, κάτι που θα έκανε τον ήχο μιας ταινίας να αντανακλάται παράξενα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα δεύτερο στρώμα γυψοσανίδας ή ένα συγκεκριμένο ηχομονωτικό υλικό στους τοίχους σας για να απομονώσετε το θέατρο από τον θόρυβο του υπόλοιπου σπιτιού και να αποτρέψετε οποιονδήποτε δεν συμμετέχει στην ταινία από ξαφνικές εκρήξεις ή δυνατούς διαλόγους .

Το πιο σημαντικό μέρος ενός θεάτρου είναι ο εξοπλισμός προβολής ταινιών, φυσικά. Υπάρχουν μερικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε, με την πιο καθηλωτική εμπειρία που παρέχεται από προβολέα και οθόνη. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μιας μεγάλης τηλεόρασης, αλλά η μεγαλύτερη οθόνη και τα καλύτερα αποτελέσματα συνήθως προέρχονται από έναν προβολέα. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε οροφή ή τοίχο χωρίς πολλή φασαρία, όπως και η οθόνη του προβολέα, την οποία μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά μεγέθη και ποικιλίες ή, συμπεριλαμβανομένων των ανασυρόμενων εκδόσεων. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα ηχητικά συστήματα – μερικοί άνθρωποι επιλέγουν τον ενσωματωμένο ήχο surround ενώ άλλοι θέλουν τα ηχεία τους να είναι λίγο πιο προσιτά.

Πάρτε αυτό το έργο οικιακού κινηματογράφου που ολοκλήρωσε η Eagle Construction στο Audubon της Πενσυλβάνια, για παράδειγμα. Η εγκατάσταση αυτού του home cinema ήταν μέρος της συνολικής ανακαίνισης του υπογείου, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός μπαρ και ενός μπάνιου. Το έργο διήρκεσε από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, με τα μόνα ζητήματα να είναι οι καθυστερήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με τον Covid και η οικογένεια λάτρεψε τα αποτελέσματα, ειδικά το θέατρο! Ένα ανοιχτό σύστημα ηχείων επιλέχθηκε για αυτό το δωμάτιο, όπως και ένας προβολέας στην οροφή και μια μεγάλη οθόνη για να προσφέρει φανταστική βύθιση μόλις χαμηλώσουν τα φώτα και γίνει το ποπ κορν.

Το κάθισμα στο home theater Audubon είναι ένας άνετος ανακλινόμενος καναπές, μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τέτοιου είδους χώρους. Τα καθίσματα είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό μέρος του σχεδιασμού ενός home theater. Οι βελούδινοι, πολυτελείς καναπέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπως και οι ατομικές ανακλινόμενες πολυθρόνες, οι οποίες κερδίζουν bonus πόντους εάν περιλαμβάνουν ποτηροθήκες. Διατίθενται επίσης πολλοί διαφορετικοί τύποι καθισμάτων για το θέατρο, συνήθως ως μια σειρά από μεγάλες καρέκλες με υποβραχιόνια και ποτηροθήκες μεταξύ τους. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές να προσθέτετε πολυεπίπεδα καθίσματα εάν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, κάτι που τονίζει πραγματικά το κομμάτι του «θέατρου» του home theater και είναι υπέροχο εάν έχετε μεγάλη οικογένεια ή σκοπεύετε να διοργανώσετε πάρτι με μεγάλες ομάδες.

Εάν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε τον παράγοντα wow στο home cinema σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα καθορισμένο σημείο για σνακ και ποτά. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο μια μηχανή ποπ κορν και ένα μίνι ψυγείο ή θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν πλήρη χώρο μπαρ για να λειτουργεί σχεδόν σαν βάση παραχώρησης. Αν το έχετε εφοδιασμένο με ποτά και σνακ, θα είστε πάντα έτοιμοι για έναν αυτοσχέδιο μαραθώνιο.

Ίσως το πιο μεταμορφωτικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το σπίτι σας είναι να επιλέξετε τη διακόσμησή σας για να δώσετε την εντύπωση ενός κλασικού κινηματογράφου. Ο οικιακός κινηματογράφος Audubon τα κατάφερε καλά με ζεστούς κόκκινους τοίχους που αντικατοπτρίζουν τις βαριές κουρτίνες των κλασικών κινηματογράφων και μπορείτε να το πάτε ακόμα πιο μακριά με πράγματα όπως φωτισμό απλίκων, βελούδινες κουρτίνες ή αφίσες από τις αγαπημένες σας ταινίες. Μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί!

Ένα home cinema είναι μια διασκεδαστική προσθήκη σε κάθε σπίτι και θα σας δώσει έναν χώρο στον οποίο μπορείτε να περάσετε πολλές χαρούμενες ώρες με την οικογένεια και τους φίλους σας να χαθείτε σε μια καλή ταινία. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα έργο όπως αυτό, η Eagle Construction στην περιοχή Berks County είναι έτοιμη να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να συζητήσετε τις επιλογές σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar