Περιεχόμενο με περιορισμένη πρόσβαση: Πολύτιμο ή ενοχλητικό για τους υποψήφιους;

2
Περιεχόμενο με περιορισμένη πρόσβαση: Πολύτιμο ή ενοχλητικό για τους υποψήφιους;
περιφραγμένο περιεχόμενο

Για όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οργανισμών, υπάρχει μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν κατά τη διαδικασία δημιουργίας και διαχείρισης ενός ιστότοπου. Ένα από αυτά τα ερωτήματα είναι αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι περιφραγμένο περιεχόμενο. Το να έχετε περιφραγμένο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, δηλαδή περιεχόμενο που πρέπει να ξεκλειδωθεί μέσω κάποιου είδους διαδικασίας συμμετοχής ή πληρωμένης συνδρομής, μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση, που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την αποκλειστικότητα και τη δημιουργικότητά σας. Ωστόσο, η τοποθέτηση ενός paywall μπορεί επίσης να φαίνεται εχθρική ή δυσάρεστη για τους νεοφερμένους. Επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζετε το περιφραγμένο περιεχόμενο, μπορείτε ακούσια να έχετε αρνητικό αντίκτυπο στο SEO σας, με αποτέλεσμα ο ιστότοπος να βρίσκεται σε χαμηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ή να μην εμφανίζεται καθόλου.

Διεκδικήστε τη δωρεάν συμβουλευτική σας για το περιεχόμενο

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης κλειστού περιεχομένου

Το πιο απλό όφελος από τη χρήση περιφραγμένου περιεχομένου είναι, φυσικά, η απόκτηση πραγματικού εισοδήματος από τους θεατές σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για αρχή, υπάρχει το θέμα της αφοσίωσης των πελατών. Κάποιος που αντιμετωπίζει τον κόπο να εγγραφεί στα άρθρα σας είναι πιο πιθανό να τα θεωρήσει πολύτιμα και να συνεχίσει να εγγραφεί στο μέλλον. Επιπλέον, αυτό σας επιτρέπει να συλλέγετε περισσότερα δεδομένα για τους χρήστες σας, κάτι που είναι κρίσιμο όταν πρόκειται να κάνετε ευεργετικές αλλαγές στις υπηρεσίες σας.

Τι είδους κλειστό περιεχόμενο πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να εφαρμόσετε αυτήν τη συγκεκριμένη στρατηγική, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ποιο είδος περιφραγμένου περιεχομένου είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε. Θα μπορούσατε να επιλέξετε να κλείσετε όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό σας πίσω από ένα paywall, αλλά αυτό σημαίνει ότι καμία από τις αναρτήσεις σας δεν μπορεί να ευρετηριαστεί από την Αναζήτηση Google, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους νέους θεατές να σας βρουν. Μια καλύτερη λύση είναι να βρείτε έναν τρόπο να προβάλλετε αρκετό από το περιεχόμενό σας δωρεάν για να προσελκύσετε τους νεοεισερχόμενους και να καταχωριστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ το υπόλοιπο θα είναι περιορισμένο.

Υπάρχουν τρεις δημοφιλείς τρόποι για να το πετύχετε αυτό. Η πρώτη είναι η επιλογή «δυνατότητα εισόδου». Εδώ παρέχετε δωρεάν την εισαγωγή του περιεχομένου σας στους αναγνώστες σας. Εάν επιθυμούν να διαβάσουν περισσότερα, θα πρέπει να εγγραφούν. Αυτή είναι μια κοινή στρατηγική που χρησιμοποιείται με ακαδημαϊκά περιοδικά, όπου μια περίληψη ή μια αρχική σελίδα είναι ανοιχτή, αλλά το υπόλοιπο άρθρο είναι κλειδωμένο. Η Wall Street Journal λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο. Η ιδέα είναι να κολλήσουν τους αναγνώστες με ένα πολύ συναρπαστικό ορεκτικό με κείμενο, αναγκάζοντάς τους να εγγραφούν ώστε να ολοκληρώσουν την ανάγνωση του άρθρου. Για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να έχετε έναν συναρπαστικό τίτλο, ακολουθούμενο από μια καλά διατυπωμένη, δυνατή εισαγωγή.

Η δεύτερη επιλογή προσφέρει λίγο πιο εκ των προτέρων στους αναγνώστες σας. Συνίσταται στην κατανομή του τι μπορούν να έχουν πρόσβαση με βάση τον αριθμό των άρθρων και των αναρτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διαβάσουν ολόκληρα κομμάτια από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά περιορίζονται μόνο σε τρία περίπου το μήνα, μετά από το οποίο τους εμφανίζεται μια ειδοποίηση που τους ρωτά αν θα ήθελαν να εγγραφούν για περισσότερα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι βοηθά τους αναγνώστες σας να παρακολουθούν τις αναγνωστικές τους συνήθειες. Αν κάποιος παρατηρήσει ότι μεγιστοποιεί επανειλημμένα τον αριθμό των δωρεάν άρθρων του, ίσως αποφασίσει ότι αξίζει τον κόπο να πληρώσει για μια συνδρομή τελικά. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται από οργανισμούς όπως οι New York Times και η Washington Post.

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι η πιο ανοιχτή πρόσβαση στους αναγνώστες από τις τρεις, γνωστή και ως επιλογή „premium“. Σε αυτήν την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του βασικού περιεχομένου στον ιστότοπο είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες premium ή διευρυμένες διαθέσιμες μόνο με συνδρομή. Το Statista είναι ένα παράδειγμα τέτοιας εγκατάστασης.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι η «πύλη» που κλειδώνει το περιεχόμενό σας δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιλαμβάνει καθόλου χρήματα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι υπάρχει ένα κόστος όταν ακούν τη λέξη „συνδρομή“, αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή που έχετε. Ορισμένοι ιστότοποι, όπως το Whole Whale, επιλέγουν να χρησιμοποιούν εγγραφές μέσω email αντί για χρηματικές υποσχέσεις. Στην περίπτωσή τους, το να κάνουν τους ανθρώπους να ενταχθούν στο δίκτυό τους μέσω μιας λίστας email είναι εξαιρετικά χρήσιμο και λιγότερο αποθαρρυντικό για τους νέους θεατές. Η χρήση εγγραφών email ή συμπληρωμένων φορμών θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε από τις τρεις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω, όπως για το ποια από τις τρεις θα αποφασίσετε να εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του περιεχομένου που παρέχετε και τον τρόπο θέλετε οι χρήστες να αλληλεπιδρούν με αυτό.

Είναι αυτή η σωστή επιλογή για εσάς;

Ακόμη και με όλες τις πληροφορίες που συζητήθηκαν παραπάνω, είναι πιθανό το περιφραγμένο περιεχόμενο να μην είναι απλώς η σωστή κίνηση για εσάς. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα για να προχωρήσουμε με αυτήν την επιλογή. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να περάσουν χρόνο σε έναν ιστότοπο που τους απαιτεί να περάσουν από πολλά βήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό που αναζητούν, όπως η συμπλήρωση μιας μεγάλης φόρμας συνδρομής. Επιπλέον, όσοι εγγράφονται είναι λιγότερο πιθανό να μοιραστούν το περιεχόμενό σας με τους φίλους τους, καθώς δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, βλάπτοντας το SEO σας

Ο άλλος σημαντικός παράγοντας που εμπλέκεται όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να εγγραφούν στις υπηρεσίες σας είναι εάν το προϊόν αξίζει ή όχι την τιμή. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν οι θεατές μπορούν να βρουν ισοδύναμα άρθρα με το ίδιο είδος πληροφοριών αλλού, δωρεάν, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτό. Το περιεχόμενο που επιλέγετε να εισάγετε πρέπει να είναι μοναδικό και πολύτιμο για να είναι εμπορεύσιμο.

Τελικά πρέπει να αναρωτηθείτε τι θέλετε να πετύχετε περισσότερο με τον ιστότοπό σας. Ένα μεγάλο κοινό με μεγάλη απήχηση; Ή μακροπρόθεσμη δέσμευση από μια πιστή βάση καταναλωτών; Η απόφαση είναι δική σας.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar