Πού να εστιάσετε μετά από ενημερώσεις αλγορίθμων

6
Πού να εστιάσετε μετά από ενημερώσεις αλγορίθμων
πού να εστιάσετε μετά από ενημερώσεις αλγορίθμων

Είστε «προληπτικός SEO» ή «αντιδραστικός SEO»; Ίσως η καλύτερη προσέγγιση είναι μια υγιής μερίδα και των δύο.

Το να είστε προληπτικοί στο SEO σημαίνει ότι χτίζετε μια παρουσία στο διαδίκτυο προς αυτό που γνωρίζετε ότι πρέπει να υπάρχει. Σχεδιάζετε όχι μόνο για το εδώ και τώρα, αλλά για χρόνια στο μέλλον. Πραγματοποιήσατε βαθιά έρευνα λέξεων-κλειδιών και τη χρησιμοποιήσατε για να ενημερώσετε τον προγραμματισμό περιεχομένου σας, σε όλη τη διαδρομή πελάτη/επισκέπτη. Έχετε σκάψει βαθιά στους ανταγωνιστές για να καταλάβετε τι έχουν κάνει για να είναι επιτυχείς στις προσπάθειές τους στο SEO και βοηθήσατε αυτό να ενημερώσει τις δικές σας προσπάθειες.

Ωστόσο, το SEO είναι μια εξαιρετικά δυναμική πρακτική. Δεν μπορείτε ποτέ να υποθέσετε ότι όλη η σπουδαία δουλειά σας είναι ασφαλής από αλλαγές από τους ανταγωνιστές σας ή από τις ίδιες τις μηχανές αναζήτησης (εξετάζουμε εσάς, Google). Για αυτόν τον λόγο, πρέπει – επίσης – να είστε αντιδραστικοί στις πρακτικές SEO σας.

Η ενημέρωση του SEO σας είναι σχεδόν συνεχής, ειδικά εάν προσπαθείτε να πιέζετε συνεχώς για περισσότερη αξία από την επένδυσή σας στο SEO. Ανεξάρτητα από το πόσες αλλαγές αλγορίθμου συμβαίνουν, μερικές προτεραιότητες παραμένουν ίδιες.

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς

Μπορούν να γίνουν συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική αποτίμηση της δημιουργίας συνδέσμων για τις προσπάθειες SEO. Κάτι που απλά δεν αλλάζει στον κόσμο του SEO είναι το ποιοτικό περιεχόμενο. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές, το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας είναι κεντρικό στον αλγόριθμο.

Το „Ποιοτικό περιεχόμενο“ φαίνεται μάλλον υποκειμενικό και μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς τι σημαίνει αυτό για τον ιστότοπό σας. Ουσιαστικά, το «ποιοτικό περιεχόμενο» σημαίνει περιεχόμενο που είναι καλό για τον χρήστη/επισκέπτη. Αυτό θα είναι διαφορετικό, με βάση αυτό που αναζητά ο επισκέπτης:

  • Περιγραφές προϊόντων;
  • Αειθαλές πολυμήχανο περιεχόμενο;
  • Περιγραφή προσφοράς υπηρεσίας;
  • Χρονικά ευαίσθητη είδηση;

Η Google προσπαθεί να αντιστοιχίσει το καλύτερο περιεχόμενο με την πρόθεση μιας αναζήτησης. Γνωρίζοντας αυτό, πρέπει να παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο για αυτήν την αναζήτηση/ερώτημα, διαφορετικά δεν θα ανταμειφθείτε με υψηλές βαθμολογίες. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ενημέρωσης του αλγόριθμου της Google πολλές φορές, προκειμένου να φτάσει σε ένα σημείο όπου το «καλό περιεχόμενο κερδίζει».

Γιατί το ποιοτικό περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας;

Τελικά, όλες οι ενημερώσεις αλγορίθμων πραγματοποιούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών. Όταν ο ιστότοπός σας παρέχει πληροφορίες που είναι ενδιαφέρουσες και καλογραμμένες, οι χρήστες είναι πιο πιθανό να αφιερώσουν χρόνο διαβάζοντας το περιεχόμενο, μοιράζονται το περιεχόμενο με άλλους και ίσως ακόμη και συνδέοντας με αυτό. Αυτό σηματοδοτεί στη μηχανή αναζήτησης ότι ένας χρήστης έχει βρει χρήσιμες πληροφορίες και θα πρέπει να οδηγήσει περισσότερους χρήστες στον ιστότοπό σας.

Η Google γίνεται πολύ καλή στο να αναγνωρίζει περιεχόμενο που έχει ερευνηθεί καλά και έχει γραφτεί από κάποιον που έχει εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο θέμα, κάτι που οδηγεί στο να πιστεύει η Google στην εγκυρότητά σας/της και στην αξιοπιστία της εταιρείας (διαφορετικά αναφέρεται ως EAT στις προσπάθειές σας SEO).

Εμπειρία χρήστη

Η ευρύτερη ομπρέλα που φαίνεται να αντέχει τις ενημερώσεις αλγορίθμων είναι τα μέτρα ποιότητας UX. Το να εστιάσετε στη διασφάλιση ότι το σωστό περιεχόμενο βρίσκεται εκεί που θα περίμεναν οι χρήστες και ότι συνδέεστε σωστά σε σχετικά/σχετικά θέματα είναι το κλειδί για να βοηθήσετε τον επισκέπτη να μετακινηθεί σε μια διαδρομή καλής/ποιότητας επισκεπτών.

Αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο επισκέπτης είναι να φορτώσει γρήγορα μια σελίδα και να μην έχει κακή εμπειρία χρήστη λόγω τεχνικών προκλήσεων.

Core Web Vitals της Google

Η Google πειράζει την ενημέρωση Core Web Vitals εδώ και μήνες. Αν και η διαδικασία ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο λόγω της πανδημίας, οι ενημερώσεις τελικά κυκλοφόρησαν πλήρως τον Ιούλιο του 2021. Αυτή η ενημέρωση αντιπροσωπεύει ένα νέο σύνολο προτύπων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ και οι σχεδιαστές UX. Συνολικά, η διάθεση είναι ένα σύνολο κριτηρίων που επιτρέπει στην Google (και πάλι, μια μη ερμηνευτική οντότητα) να δώσει μια συνολική βαθμολογία στην απόδοση ενός ιστότοπου για να εξασφαλίσει μια ποιοτική εμπειρία για τους χρήστες του. Θεωρήστε το το Better Business Bureau του Διαδικτύου.

Για να δημιουργήσει μια βαθμολογία ποιότητας, η Google ανέπτυξε τρεις κύριες κατηγορίες ότι κάθε ιστότοπος θα πρέπει να έχει καλή απόδοση.

βασικά στοιχεία του ιστού

  1. Largest Contentful Paint (LCP)

Αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι μέσων στον ιστότοπό σας. Αυτή η κατηγορία αξιολογεί πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτώσει σωστά το μεγαλύτερο μέρος του ιστότοπού σας. Αυτό το πρότυπο έχει οριστεί επειδή η σελίδα θεωρείται „φόρτωση“ μέχρι να εμφανιστεί σωστά το μεγαλύτερο κομμάτι μέσου. Μεγαλύτεροι χρόνοι φόρτωσης σημαίνουν μειωμένη εμπειρία χρήστη.

Οτιδήποτε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα θεωρείται καλό LCP. Οτιδήποτε παραπάνω πιθανότατα θα βλάψει την κατάταξη στη μηχανή αναζήτησής σας.

  1. Καθυστέρηση πρώτης εισαγωγής (FID)

Το FID παρακολουθεί το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ένας χρήστης προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια λειτουργία του ιστότοπού σας και τη στιγμή που ο ιστότοπος ανταποκρίνεται. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα μεγάλο κουμπί που λέει, „κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες“, το FID μετράει πόσο χρόνο χρειάζεται από τη στιγμή που γίνεται το κλικ μέχρι την εμφάνιση των „περισσότερων πληροφοριών“.

Οτιδήποτε λιγότερο από 100 ms θεωρείται καλό. Οτιδήποτε περισσότερο θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας.

  1. Αθροιστική μετατόπιση διάταξης (CLS)

Το CLS καλύπτει τυχόν μετατοπίσεις ή προσαρμογές που πρέπει να κάνει η σελίδα σας προτού εγκατασταθεί στο „πλήρως φορτωμένο“. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε σε έκδοση ιστότοπου για κινητά είτε σε έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή. Ο στόχος είναι να διασφαλίσετε ότι η σελίδα σας δεν αλλάζει καθόλου όταν εμφανιστεί σε μια οθόνη. Θα πρέπει να είναι καθιστικό και χρησιμοποιήσιμο.

Μια βαθμολογία πάνω από το μηδέν σημαίνει ότι η σελίδα σας έχει περιθώρια βελτίωσης.

Μακροπρόθεσμη Επιτυχία

Αρκεί να πούμε ότι η δυναμική φύση της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί τον κλάδο σε υψηλή ζήτηση (απλώς δεν μπορείτε να το „ρυθμίσετε και να το ξεχάσετε“). Η ενημέρωση για ενημερώσεις στους αλγόριθμους, καθώς και για αλλαγές στη δραστηριότητα των ανταγωνιστών (και για νέους ανταγωνιστές που εισέρχονται στην αγορά) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση οποιασδήποτε ανάπτυξης που έχετε βιώσει στην οργανική αναζήτηση και για τη διασφάλιση ότι δεν θα μείνετε πίσω, τα τελευταία χρόνια να έρθω.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι Έλεγχοι SEO, η Διαχείριση Τοπικής Καταχώρισης, η Συμβουλευτική για τον επανασχεδιασμό ιστοτόπων και οι υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ B2B μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar