Προστατεύστε τον εαυτό σας κάνοντας Έρευνα εικόνας

2
Προστατεύστε τον εαυτό σας κάνοντας Έρευνα εικόνας
αναζήτηση εικόνων στο google

Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, τόσο μεγάλο μέρος της εμπειρίας ήταν καινούργιο που η νομοθεσία δεν την είχε καλύψει αρκετά, παρουσιάζοντας κάθε λογής γκρίζες ζώνες για τους διαδικτυακούς σχεδιαστές ιστοσελίδων. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί νόμοι που υπαγορεύουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εικόνων σε έναν ιστότοπο. Για να διατηρήσετε την επαγγελματική φήμη του ιστότοπού σας και να αποφύγετε να εμπλακείτε σε νομική υπόθεση, είναι σημαντικό να αποφύγετε την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη μεταφόρτωση εικόνων στον ιστότοπο της εταιρείας σας. Δυστυχώς, η πλοήγηση στις περιπλοκές της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να είναι δύσκολη και οι ακριβείς άδειες μιας συγκεκριμένης εικόνας δεν είναι πάντα άμεσα διαθέσιμες.

Γιατί να μην αποφύγετε απλώς την προσθήκη εικόνων συνολικά;

Για να αποφύγετε εντελώς την καταστροφή, ίσως αναρωτιέστε μήπως είναι πιο απλό να αφαιρέσετε όλες τις εικόνες από το ιστολόγιο της επιχείρησής σας. Αν και αυτό σίγουρα θα σας προστατεύσει από παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μια τέτοια κίνηση θα ήταν επιζήμια για την επιχείρησή σας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το περιεχόμενο με παρούσες εικόνες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ό,τι χωρίς. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αναρτήσεις μοιράζονται και αλληλεπιδρούν πολύ πιο συχνά όταν συνοδεύονται από μια οπτική. Επιπλέον, οι εικόνες επιτρέπουν στους ανθρώπους να διατηρούν πληροφορίες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Η λύση δεν είναι να αφαιρέσετε τις εικόνες, αλλά μάλλον να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες που χρησιμοποιείτε δεν προστατεύονται από αυστηρά πνευματικά δικαιώματα.

Το αρχικό περιεχόμενο είναι ασφαλέστερο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων είναι χρησιμοποιώντας μόνο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την επιχείρησή σας και γραφικά που δημιουργούνται από την επιχείρησή σας. Δυστυχώς, αυτή συχνά δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν πάντα τους πόρους για να παράγουν την ποσότητα και την ποικιλία των εικόνων που απαιτούνται για να συνεχίσουν να παρέχουν στον ιστότοπο φρέσκο, σχετικό περιεχόμενο. Η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος εξαρτάται επίσης από το είδος των εικόνων που χρειάζεστε. Φωτογραφίες με αξιόλογα εικονίδια, λογότυπα ή γραφικά θα μπορούσαν να επισημανθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εμπορικών σημάτων. Εάν εμφανίζετε άτομα στις φωτογραφίες σας, θα πρέπει επίσης να ανησυχείτε για τους νόμους και τις εκδόσεις περί απορρήτου.

Οι δωρεάν εικόνες είναι ένας εξαιρετικός πόρος

Εάν η δημιουργία πρωτότυπων εικόνων δεν είναι πραγματικά βιώσιμη για την επιχείρησή σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε συλλογές εικόνων χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης. Αρκετοί ιστότοποι προσφέρουν στοκ φωτογραφίες χωρίς δικαιώματα. Αυτά λαμβάνονται ειδικά για χρήση σε επαγγελματικούς ιστότοπους και ιστολόγια και συχνά περιέχουν πόζες και σκηνικά που είναι πιο σχετικά με την επιχείρησή σας. Ωστόσο, αυτά έχουν ένα τίμημα και θα πρέπει να καθορίσετε εάν ο προϋπολογισμός σας θα επιτρέψει τη δαπάνη ή όχι.

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση εικόνων της Google

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσετε ούτε γι‘ αυτές, μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε σε απώλεια. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές. Η Google αναγνωρίζει την ανάγκη για εικόνες χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης και έχει ενσωματωμένες λειτουργίες στην Αναζήτηση εικόνων της ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Η Google επιτρέπει στους χρήστες να υποδεικνύουν εάν χρειάζονται εικόνες με ετικέτα για επαναχρησιμοποίηση, επαναχρησιμοποίηση με τροποποίηση, μη εμπορική επαναχρησιμοποίηση και μη εμπορική επαναχρησιμοποίηση με τροποποίηση κατά την αναζήτηση εικόνων. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Αναζήτηση για την εικόνα. Η Google θα σας δώσει όλα τα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν καρτέλες για έλεγχο. Κάντε κλικ σε αυτό που γράφει „Εικόνα“. Είναι μετά από αυτό με το οποίο ξεκινάτε, «Όλα».
  • Από εκεί, κάντε κλικ στην τελευταία καρτέλα που διαβάζει, „Εργαλεία“. Στη συνέχεια, δείτε τις επιλογές σας κάτω από τα αποτελέσματα. Το τελευταίο θα είναι „Δικαιώματα χρήσης“.
  • Κάντε κλικ στο «Δικαιώματα χρήσης» και επιλέξτε «Ετικέτα για επαναχρησιμοποίηση». Οι άλλες επιλογές είναι καλύτερες για μη επαγγελματική χρήση, επομένως για να παραμείνετε στη σωστή πλευρά του νόμου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι ανεβάζουν ξανά εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και τις επισημαίνουν για επαναχρησιμοποίηση, κάτι που θα μπορούσε να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Ευτυχώς, η Google έχει προβλέψει και για αυτό το σενάριο. Η αναζήτηση εικόνων της Google μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση „αντίστροφης αναζήτησης“ σε μια εικόνα. Αυτό λειτουργεί τροφοδοτώντας τη μηχανή αναζήτησης με την εν λόγω εικόνα. Στη συνέχεια, η Google ψάχνει στο Διαδίκτυο για οτιδήποτε ταιριάζει με την εικόνα. Αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την πραγματική προέλευση της εικόνας, αποτρέποντας τυχόν τυχαία παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στη διαδικασία.

Βρείτε εικόνες για το περιεχόμενό σας με τη βοήθεια από το Vizion

Για όσους αγωνίζονται να διασφαλίσουν ότι όλες οι εικόνες που προέρχονται είναι απαλλαγμένες από δικαιώματα εκμετάλλευσης και ασφαλείς στη χρήση, υπάρχουν επαγγελματικές υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε. Η Vision Interactive έχει πολυετή εμπειρία στη βελτιστοποίηση επιχειρηματικών ιστότοπων για αύξηση των ποσοστών μετατροπών και της συνολικής επιτυχίας. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας για περισσότερες πληροφορίες καλώντας στο (888) 484-9466, ext 60 ή συμπληρώνοντας διαδικτυακή φόρμα σήμερα.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Έλεγχοι SEO, η Διαχείριση Τοπικής Καταχώρισης, η Συμβουλευτική επανασχεδιασμού ιστοτόπων και οι υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ B2B μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar