Συμβουλή εργαλείου Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl

5
Συμβουλή εργαλείου Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl
Deepcrawl Vision Interactive

Όσον αφορά το SEO και τους ιστότοπους γενικά, υπάρχουν ένα εκατομμύριο εργαλεία που όλοι λένε ότι πρέπει να είναι „απαραίτητα“, ειδικά εκείνες οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα εν λόγω εργαλεία. Ορισμένα εργαλεία κοστίζουν γελοία χρηματικά ποσά και απλώς δημιουργούν αναφορές και πίνακες εργαλείων με «όμορφες εμφανίσεις», ενώ άλλα απλώς μεταφέρουν δεδομένα από άλλη πηγή σε διαφορετική διάταξη που είναι «φιλική προς τα εκτελεστικά» ή πιο «έτοιμη παρουσίαση». Αυτό είναι ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ όταν εργάζομαι εδώ στη Vizion Interactive. Εμείς, ως ανεξάρτητη εταιρεία, δοκιμάζουμε, εξερευνούμε και δοκιμάζουμε συνεχώς διάφορα εργαλεία σε ολόκληρο τον οργανισμό μας. Δεδομένου ότι όλοι έχουμε ισχυρή εμπειρία (τουλάχιστον 7+ ετών), συχνά με ελαφρώς διαφορετικές συγκεντρώσεις, έχουμε επίσης μια διαφορετική άποψη για τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε από τις εσωτερικές μας αξιολογήσεις.

Σήμερα, θα μιλήσω για Deepcrawl, ένα εργαλείο που αξιολογώ τώρα περισσότερο από 5 μήνες. Έχω πολλά να πω για αυτό το εργαλείο, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω μόνο μερικά κύρια σημεία που ξεχωρίζουν για εμένα, την ομάδα μας και τους πελάτες μας.

Πρώτον, ως εταιρεία, το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι οι αναφερόμενες πληροφορίες, ειδικά σε μορφή εξαγωγής, είναι πολύτιμες και ευανάγνωστες για πελάτες κάθε μεγέθους και πολυπλοκότητας. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο ο Deepcrawl φαίνεται να υπερέχει, ειδικά όταν πρόκειται για τον εντοπισμό αναφοράς σφαλμάτων σε έναν ιστότοπο. Το μόνο πεδίο που λαμβάνει τα περισσότερα κομπλιμέντα από τους πελάτες μας είναι συγκεκριμένα οι στήλες δεδομένων „found_at“. Παρέχουν 2 στις εξαγωγές τους, το „found_at_sitemap“ και το „found_at_url“, το οποίο παρέχει τις ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκε μια διεύθυνση URL. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά στη γενική εκκαθάριση των παλαιών 404 που εξακολουθούν να συνδέονται ενεργά, των 302 και 301 που συνδέονται με αντί για τις νέες διευθύνσεις URL προορισμού και ούτω καθεξής. Ενώ πολλά εργαλεία μπορούν να εντοπίσουν αυτά τα σφάλματα, δεν είναι πάντα καλά στην παροχή της πραγματικής σελίδας όπου βρέθηκε ο προσβλητικός σύνδεσμος. Αυτό εμφανίζεται πιο συχνά από ό,τι φαντάζεστε, δεδομένου ότι πολλοί πελάτες (και ιστότοποι γενικά) δημοσιεύουν περιεχόμενο για μεγάλες χρονικές περιόδους και όταν έχουν γίνει αλλαγές ιστότοπου (επανασχεδιασμός με νέες διευθύνσεις URL, βελτιστοποιήσεις ταξινόμησης, εξαντλημένο/απαρχαιωμένο προϊόντα, κ.λπ.), μπορούμε πιο εύκολα να αναγνωρίσουμε από πού συνδέονται αυτές οι παλιές διευθύνσεις URL και να πάμε κατευθείαν εκεί και να επεξεργαστούμε/ενημερώσουμε τις πηγές.

Δεύτερον, αυτό το εργαλείο παρέχει εξαιρετικές λεπτομέρειες εάν/όταν ένας ιστότοπος περνάει από μια φάση επανασχεδιασμού/εκκίνησης έργου. Επιτρέπει τη δυνατότητα συνεχούς επανεξέτασης των περιβαλλόντων ανάπτυξης και σταδιοποίησης για τον εντοπισμό πιθανών ζητημάτων προτού πραγματικά δουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό σημαίνει ότι η εκκαθάριση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξέλιξη καθ‘ όλη τη διάρκεια του έργου πριν από την εκτόξευση σε σύγκριση με τον τυπικό αγώνα που όλοι έχουμε βιώσει μόλις ξεκινήσει ένας ιστότοπος και εμείς (ή οι εταιρείες μας) αρχίζουμε να εντοπίζουμε αυτά τα διάφορα προβλήματα με χαμηλούς καρπούς. Συνήθως, υπάρχει αρκετός χρόνος μετά την εκτόξευση για να προσθέσετε εν γνώσει (ή εν αγνοία σας) μια ολόκληρη φάση καθαρισμού αμέσως μετά την εκτόξευση. Επιπλέον, αυτό μπορεί εύκολα να εντοπίσει μια περίπτωση όπου τα αρχεία του χάρτη ιστότοπου έχουν γεράσει και δυνητικά αναγκάζουν τις αράχνες της μηχανής αναζήτησης να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε, περνώντας από έναν ιστότοπο λόγω παλαιών ή κακών διευθύνσεων URL που εμφανίζονται σε αυτά. Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό όταν πρόκειται για μεγαλύτερους ιστότοπους με υψηλότερο αριθμό σελίδων, δεδομένου ότι θέλουμε οι μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν αποτελεσματικά αυτό που θέλουμε και να τους ευρετηριάζουν και να βαθμολογούν σωστά με βάση τους αλγόριθμούς τους. Θέλουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι οποιοιδήποτε κανόνες για τη συμπερίληψη σελίδων στα αρχεία χάρτη ιστότοπου εφαρμόζονται σωστά και ότι, για τον ίδιο λόγο αποτελεσματικότητας που αναφέρθηκε παραπάνω, έχουμε μόνο διευθύνσεις URL που θέλουμε να ανιχνευτούν σε αυτές και δεν περιλαμβάνουν διευθύνσεις URL που θα πρέπει να εξαιρεθούν .

Τρίτον, οι ίδιες οι αναφορές μέσω της διεπαφής είναι πολύ καθαρές, καλά ομαδοποιημένες και επιτρέπουν τη δυνατότητα βαθύτερης έρευνας, ακόμη και στις μεμονωμένες σελίδες. Θα ξεκινήσω με τις ομαδοποιήσεις δεδομένων υψηλού επιπέδου. Αναλύονται ως εξής: Σύνοψη, Ευρετηρίαση, Διαμόρφωση, Περιεχόμενο, Επικύρωση, Σύνδεσμοι, Κινητά, Επισκεψιμότητα, Κενό πηγής και Εξαγωγή. Περιλαμβάνει επίσης μια πτυχή παρακολούθησης αλλαγής, όπου όταν ένας ιστότοπος έχει ανιχνευτεί και ελεγχθεί περισσότερες από μία φορές, αρχίζει να επισημαίνει τις διαφορές. Αυτό είναι μια τεράστια βοήθεια στον εντοπισμό της προόδου της εργασίας, πιθανών ζητημάτων που επιδεινώνονται από κάτι και, γενικά, παρέχει ορατότητα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο που είναι ένας ιστότοπος. Καθεμία από αυτές τις περιοχές στη συνέχεια αναλύεται σε ακόμη πιο λεπτομερείς λεπτομέρειες όπως φαίνεται παρακάτω:

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive
Αν και πρόκειται, με απλά λόγια, για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ όγκο δεδομένων, οι άνθρωποι στο Deepcrawl έχουν καταφέρει να το κάνουν αρκετά εύπεπτο μέσω της οργάνωσης των πραγμάτων που παρουσιάζονται παραπάνω. Καθεμία από τις επιλογές του Μπλε μπορεί επίσης να επεκταθεί ξεχωριστά, καθιστώντας εύκολη την κατάδυση σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή πτυχή του ιστότοπου ή την προβολή πραγμάτων σε υψηλότερο επίπεδο για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ένα επιπλέον στοιχείο της ευκολίας χρήσης είναι ότι, κατά την ανασκόπηση δεδομένων μέσω της διεπαφής στο Deepcrawl, σχεδόν κάθε στοιχείο μπορεί να κάνει κλικ και θα σας οδηγήσει σε μια πιο αναλυτική αναφορά ειδικά για το στοιχείο που τράβηξε την προσοχή σας σε μια μεμονωμένη σελίδα. /Εγγραφή URL.

Μιλώντας για τις μεμονωμένες αναφορές σελίδων, υπάρχει ένας τόνος δεδομένων για κάθε URL που ελέγχεται από τον Deepcrawl. Όχι μόνο περιλαμβάνει μια σύνοψη υψηλού επιπέδου της σελίδας, αλλά περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό μενού που καλύπτει διάφορες πτυχές ανά σελίδα/URL:

Σύνοψη σελίδας υψηλότερου επιπέδου:

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive

Αναλυτικό Περιληπτικό Μενού:

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive

Ακόμη και με αυτήν την ευκολία πρόσβασης/δεδομένων ορατότητας, τα πηγαίνουν ακόμη περισσότερο πέρα ​​από την „Επισκόπηση“ με μια ποικιλία πρόσθετων επιλογών και δεδομένων σε επίπεδο σελίδας:

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive

…και το πιστεύετε ή όχι, εξακολουθούν να έχουν ακόμη περισσότερα δεδομένα στην ίδια σελίδα με βάση τα συνολικά μενού προβολής μακροεντολών που έδειξα νωρίτερα:

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive

Τώρα, μπορείτε να δείτε ότι δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι υπάρχει „ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ όγκο δεδομένων“ διαθέσιμο μέσω του Deepcrawl.

Ένα από τα τελευταία χαρακτηριστικά που μας αρέσουν προσωπικά, είναι ότι οι ανιχνεύσεις δεν εκτελούνται απευθείας από τους δικούς μας υπολογιστές (βλέποντας εσάς ScreamingFrog), αλλά εκτελούνται απευθείας από τους διακομιστές τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ανιχνεύσουμε πολλούς ιστότοπους ταυτόχρονα, να μην κολλάμε με προβλήματα RAM και, το καλύτερο από όλα, μπορούμε να ρυθμίσουμε τα πράγματα να εκτελούνται από διάφορες IP, δυναμικές IP, IP συγκεκριμένης χώρας και έχει ακόμη και „Ανίχνευση stealth mode“ εάν ένας ιστότοπος έχει πράγματα σε κλείδωμα (σημείωση: η χρήση αυτής της λειτουργίας αποκλείει τη δυνατότητα σύνδεσης με έναν λογαριασμό Google Analytics και η πλατφόρμα που συνήθως αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι το Hubspot).

Συμβουλή για το εργαλείο Deepcrawl Τρίτη: Μια ματιά στο Deepcrawl Vizion Interactive

Στο παραπάνω παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε μια IP του Ηνωμένου Βασιλείου ειδικά επειδή ο πελάτης εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλαμε να αποκτήσουμε μια πιο εγγενή αίσθηση για τον ιστότοπο σε σχέση με την ανίχνευση από μια IP με έδρα τις ΗΠΑ. Αυτό το εργαλείο μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό και, ας πούμε ότι έχουμε έναν πελάτη που δραστηριοποιείται σε πολλά έθνη, μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον ιστότοπο από κάθε τοποθεσία και να δούμε ποιες πιθανές διαφορές υπάρχουν.

Συνολικά, αυτό το εργαλείο έχει γίνει ένα πρόσθετο στοιχείο της εργαλειοθήκης μας όταν πρόκειται για την εργασία μας για πελάτες. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει ακόμη να αξιοποιήσουμε πλήρως, αλλά οι πληροφορίες που λαμβάνουμε έχουν τύχει καλής αποδοχής από την ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό, επίσης θετικής υποδοχής από τους πελάτες μας, διευκολύνοντας συγκεκριμένα την κατανόηση του ζητήματος και την κατανόηση του ζητήματος και χρησιμοποιήστε τα δεδομένα μαζί με τις λεπτομερείς εγγραφές συστάσεων για να τις εφαρμόσετε πιο γρήγορα. Συχνά αυτό το κομμάτι είναι το κρίσιμο στοιχείο όταν πρόκειται για την οικοδόμηση επιτυχίας με έναν πελάτη, επειδή μέσω της έγκαιρης εφαρμογής αυτών των συστάσεων, με τη βοήθεια των καθαρών πληροφοριών που παρέχονται από το Deepcrawl και μεταφράζονται κατάλληλα για τον πελάτη και το επίπεδο εσωτερικής γνώσης, σημαίνει ότι λαμβάνετε τις αλλαγές που γίνονται πιο γρήγορα με λιγότερο χρόνο που αφιερώνεται στην επεξήγηση και περισσότερο χρόνο για τη μέτρηση των αποτελεσμάτων.

Λοιπόν, η εταιρεία σας χρησιμοποιεί Deepcrawl; Εάν δεν έχετε εταιρεία και διαχειρίζεστε το δικό σας SEO, χρησιμοποιείτε εσωτερικά το Deepcrawl; Το Deepcrawl παρέχει ακόμη και α περιορισμένη δωρεάν δοκιμή του εργαλείου, λοιπόν, τι περιμένετε;
Α, και μην ξεχνάτε ότι η Vizion Interactive παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Mini Site Audits. Μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι δεν θα απογοητευτείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να λάβετε ένα προγραμματισμένο για τον ιστότοπό σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar