Συμβουλή εργαλείου Τρίτη: Τι είναι τα Εργαλεία πολλαπλών διοχετεύσεων στο Google Analytics;

2
Συμβουλή εργαλείου Τρίτη: Τι είναι τα Εργαλεία πολλαπλών διοχετεύσεων στο Google Analytics;
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα Εργαλεία πολλαπλών διοχετεύσεων στο Google Analytics

Η επιτυχία στο ψηφιακό μάρκετινγκ απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των προσπαθειών σας καθώς και της απόδοσης του ανταγωνισμού. Ευτυχώς, τα εργαλεία μάρκετινγκ και αυτοματισμού μπορούν να το κάνουν πιο εύκολο να επιτευχθεί. Είτε θέλετε να αναλύσετε δεδομένα, να εντοπίσετε τάσεις ή να ανταγωνιστείτε τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή σας για λέξεις-κλειδιά, αναλυτικά στοιχεία και άλλα εργαλεία μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει. Επειδή οι διαδικασίες μάρκετινγκ και οι βέλτιστες πρακτικές εξελίσσονται συνεχώς, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η εργαλειοθήκη μάρκετινγκ.

Στη σημερινή «Συμβουλή εργαλείου», επισημαίνουμε ένα εργαλείο που είναι πολύτιμο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών: το Google Analytics. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη κατανοήσει τις βασικές πληροφορίες που μπορεί να παρέχει το Google Analytics. Ωστόσο, σήμερα εξετάζουμε τις Πολυκαναλικές διοχετεύσεις και πώς μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αποδώσει ανταγωνιστικά.

Τι είναι οι πολυκαναλικές διοχετεύσεις στο Google Analytics;

Το Google Analytics είναι ένας θησαυρός πληροφοριών σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, τις μετατροπές και πολλά άλλα. Μια συναλλαγή ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να πιστωθεί σε μια καμπάνια, μια αναζήτηση ή μια διαφήμιση που παρέπεμψε έναν χρήστη όταν έκανε μια μετατροπή, αλλά τι ρόλο έπαιξε μια προηγούμενη παραπομπή ιστότοπου, διαφήμιση ή αναζήτηση ιστότοπου στην πώληση; Τι χρονικό διάστημα πέρασε μεταξύ του αρχικού ενδιαφέροντος ενός χρήστη και της αγοράς του στον ιστότοπό σας;

Αυτά είναι τα είδη πληροφοριών που μπορείτε να αντλήσετε από την Πολυκαναλική Διοχέτευση. Ο πρωταρχικός του στόχος είναι να σας δείξει πώς συνεργάζονται τα πολλαπλά σας κανάλια μάρκετινγκ για να πραγματοποιούν μετατροπές και πωλήσεις. Για παράδειγμα, πολλοί επισκέπτες αγοράζουν στον ιστότοπό σας αφού σας αναζητήσουν απευθείας στο Google. Ωστόσο, μπορεί να είχαν μια αρχική εισαγωγή στην επωνυμία σας ενώ διάβαζαν ένα ιστολόγιο ή βλέποντας μια χορηγούμενη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πολυκαναλικές διοχετεύσεις λειτουργούν για να δείξουν πώς οι προηγούμενες πηγές και οι παραπομπές συνέβαλαν στις πωλήσεις σας, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις δαπάνες μάρκετινγκ.

Διεκδικήστε τη δωρεάν διαβούλευση με τον ιστότοπο

Πώς να αναλύσετε τις διοχετεύσεις

Οι πολυκαναλικές διοχετεύσεις αποτελούνται από πολλές αναφορές, μία από τις οποίες είναι η αναφορά Υποβοηθούμενες μετατροπές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τη σύνοψη των ρόλων όλων των καναλιών σας. Οποιοδήποτε δεδομένο κανάλι μπορεί να παίξει έναν από τους παρακάτω ρόλους σε μια διαδρομή μετατροπής:

  • Η τελευταία αλληλεπίδραση είναι αυτή που προηγείται αμέσως της μετατροπής.
  • Η αλληλεπίδραση υποβοήθησης είναι αυτή που βρίσκεται στην πορεία προς τη μετατροπή, αλλά όχι η τελική ενέργεια.
  • Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι η πρώτη αλληλεπίδραση που έχει ένας χρήστης με την επωνυμία σας που ξεκινά τη μετατροπή. είναι ένας τύπος αλληλεπίδρασης βοήθειας.

Το Analytics εξετάζει όλες τις διοχετεύσεις και τις διαδρομές μετατροπής για να σας δείξει τι ρόλο παίζει κάθε διοχέτευση στη διαδρομή χρήστη προς τη μετατροπή. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αναρτήσεις με χορηγία ή οι διαφημίσεις προβολής Google παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρώτη εισαγωγή ενός χρήστη στην επωνυμία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να δικαιολογήσετε τη συνεχή χρήση αυτής της μεθόδου για την αύξηση της προβολής της επωνυμίας.

Ανάλυση Διαδρομών Μετατροπής

Μεταξύ των αναφορών που είναι διαθέσιμες στην Πολυκαναλική Διοχέτευση, τρεις μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αναλύσει τις διαδρομές μετατροπής:

  • Η αναφορά Κορυφαία διαδρομή μετατροπής. Αυτό δείχνει όλες τις διαδρομές (αλληλεπιδράσεις καναλιών και τη σειρά τους) που οδήγησαν σε μια μετατροπή, καθώς και το ποσοστό μετατροπής από κάθε διαδρομή. Αυτό παρέχει μια ολιστική εικόνα του τρόπου με τον οποίο τα κανάλια σας αλληλεπιδρούν κατά τη διαδρομή ενός χρήστη προς τη μετατροπή.
  • Η έκθεση Time Lag. Αυτό δείχνει πόσες μετατροπές προέκυψαν από διαδρομές διάρκειας 0-12+ ημερών, οργανωμένες ανά ημέρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ποιες μετατροπές προέκυψαν από διαδρομές που ήταν οκτώ ημέρες, πέντε ημέρες ή περισσότερες από 12 ημέρες.
  • Η αναφορά Μήκος διαδρομής. Αυτή η τελική αναφορά δείχνει πόσες μετατροπές πραγματοποιήθηκαν από αλληλεπιδράσεις 0-12 καναλιών, οργανωμένες με βάση τον αριθμό των καναλιών.

Μαζί, αυτές οι αναφορές σάς βοηθούν να κατανοήσετε πώς αλληλεπιδρά κάθε κανάλι σε μια διαδρομή προς τη μετατροπή, καθώς και πόσος χρόνος χρειάζεται για ένα άτομο για να πραγματοποιήσει μια μετατροπή ή να πραγματοποιήσει μια αγορά.

Τρόπος χρήσης αναφορών πολυκαναλικής διοχέτευσης

Το κύριο πλεονέκτημα των αναφορών Πολυκαναλικής διοχέτευσης είναι η αιτιολόγηση των δαπανών μάρκετινγκ. Όταν έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες σας αλληλεπιδρούν με τις διοχετεύσεις σας και ποια βήματα είναι απαραίτητα για τη μετατροπή, η επιχείρησή σας είναι έτοιμη να λάβει ενημερωμένες αποφάσεις δαπανών μάρκετινγκ που αυξάνουν την απόδοση της επένδυσής σας. Με τις αναφορές Πολυκαναλικής διοχέτευσης, μπορείτε να αποδώσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τους διαφορετικούς τύπους επισκεψιμότητας, το μάρκετινγκ περιεχομένου και τα τμήματα των καμπανιών σας PPC/SEO. Μπορείτε επίσης να ευθυγραμμίσετε στρατηγικά τις καμπάνιες σας που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επειδή κατανοείτε ποιες πρώτες ενέργειες οδηγούν σε δεύτερες ενέργειες και καλλιεργείτε μια προοπτική πιο κάτω.

Το Google Analytics είναι ένα όφελος για την επιχείρησή σας και τις προσπάθειες μάρκετινγκ. Αξιοποιώντας τακτικά τις αναφορές Πολυκαναλικής διοχέτευσης, μπορείτε να προσδιορίσετε περαιτέρω τις καμπάνιες βελτιστοποίησης και να ανακαλύψετε ποιες διαδρομές μετατροπής παρέχουν την καλύτερη απόδοση επένδυσης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar