Χρήση του TikTok για την προώθηση της επιχείρησής σας

3
Χρήση του TikTok για την προώθηση της επιχείρησής σας
Tiktoooook Χρησιμοποιώντας το TikTok για την προώθηση της επιχείρησής σας Vizion Interactive

Με τόσες πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαθέσιμες στις μέρες μας, μπορεί να είναι δελεαστικό να δημιουργήσετε λογαριασμούς για την επιχείρησή σας σε κάθε μία για να προσεγγίσετε περισσότερους θεατές. Ωστόσο, η διαχείριση λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί σημαντικό χρόνο, επομένως είναι πολύ πιο λογικό να εστιάσετε σε αυτούς που είναι πιο δημοφιλείς μεταξύ του κοινού-στόχου σας. Ένας σχετικά νέος στο χώρο είναι το TikTok, μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για την κοινή χρήση σύντομων βίντεο 15 έως 60 δευτερολέπτων. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο αποτελείται κυρίως από κωμικά σκετς και προκλήσεις, μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο μέρος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή, μερικές γίνονται viral αισθήσεις.

Εάν σκέφτεστε να μπείτε στον κόσμο του TikTok, ακολουθήστε αυτές τις τρεις κύριες στρατηγικές.

1) Προωθήστε το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες με προκλήσεις και hashtags

Για επιχειρήσεις που δεν έχουν τα μέσα να δημιουργήσουν μεγάλες ποσότητες διαφημιστικού περιεχομένου, ίσως είναι καλύτερο να βασίζεστε στους πελάτες σας για υλικό. Ο απλούστερος τρόπος για να ενθαρρύνετε τη δημιουργία τέτοιου περιεχομένου είναι απλώς να μοιράζεστε υπάρχοντα βίντεο που απεικονίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με θετικό φως. Εάν ενδιαφέρεστε για μια πιο σκόπιμη πρακτική προσέγγιση, το TikTok διαθέτει μια βολική δυνατότητα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τους επιτρέπει να ξεκινήσουν μια καμπάνια hashtag. Αυτό σημαίνει ότι θα ζητηθεί από τους χρήστες εντός της εφαρμογής να δημιουργήσουν βίντεο που επισημαίνουν ένα συγκεκριμένο hashtag.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καμπάνιες hashtag ολοκληρώνονται με κάποια μορφή τελικού στόχου ή βραβείου για να βοηθήσουν τους χρήστες να συμμετάσχουν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Η μάρκα μόδας Guess ξεκίνησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καμπάνια hashtag ζητώντας από τους πελάτες της να διαμορφώσουν το αγαπημένο τους τζιν Guess, μοιράζοντας την εμφάνισή τους σε βίντεο TikTok με ετικέτα #InMyDenim. Η καμπάνια είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από 5.550 βίντεο που δημιουργήθηκαν από χρήστες, τα οποία συγκέντρωσαν 10,5 εκατομμύρια προβολές και αύξησαν τα ποσοστά αφοσίωσης καθώς οι άνθρωποι αγωνίστηκαν για να δημοσιεύσουν τις δικές τους απόψεις για την πρόκληση.

2) Πληρώστε για διαφημίσεις στην πλατφόρμα

Μια άλλη επιλογή είναι να πληρώσετε για πραγματικές διαφημίσεις στην πλατφόρμα. Αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανίζονται σε πολλά διαφορετικά μέρη. Ορισμένες προσφορές εμφανίζονται κατά την πρώτη πρόσβαση των χρηστών στην εφαρμογή. Αυτά αναφέρονται ως εξαγορές επωνυμίας, σε αντίθεση με τα βίντεο in-feed, τα οποία εμφανίζονται καθώς οι χρήστες περιηγούνται στη ροή τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα διαφημίσεων TikTok σάς επιτρέπει να ορίσετε διάφορες παραμέτρους για την καμπάνια σας, όπως τον κύριο στόχο και τον προϋπολογισμό σας, καθώς και το κοινό-στόχο σας. Αυτό βοηθά να διασφαλίσετε ότι η επωνυμία σας δεν προωθείται σε άτομα για τα οποία τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας είναι άσχετα, όπως άτομα από μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

3) Δημιουργήστε το δικό σας περιεχόμενο και δημοσιεύστε τακτικά

Ανάλογα με τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας, ίσως προτιμάτε να αλληλεπιδράτε απευθείας με τη βάση πελατών σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πραγματικό λογαριασμό στην εφαρμογή. Το TikTok δίνει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την επιλογή να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους. Αν και αυτό δεν απαιτείται, σας δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πλατφόρμα, εκτός από το ότι σας παρέχει πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες. Μόλις δημιουργηθεί και επαληθευτεί επιτυχώς ο λογαριασμός σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημοσίευση περιεχομένου.

Αν και η δημιουργικότητα σίγουρα ενθαρρύνεται, η χρήση του χιούμορ είναι το κλειδί όταν προσπαθείτε να προσεγγίσετε θεατές στο TikTok. Το να συμμετέχουν μέλη της ομάδας σας σε μοντέρνες προκλήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την επωνυμία σας συγγενή. Στους καταναλωτές αρέσει να βλέπουν εταιρείες που είναι πρόθυμες να απογοητεύσουν και να είναι ανόητες. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η συμπερίληψη παιδιών και κατοικίδιων είναι πάντα δημοφιλής.

Εκτός από τις παραπάνω δυνατότητες διαφήμισης, το TikTok επιτρέπει επίσης τη χρήση επώνυμων φίλτρων για την προώθηση της παρουσίας σας στην εφαρμογή.

Χτίζοντας την επωνυμία σας στο TikTok

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός λογαριασμού, υπάρχουν μερικά διαφορετικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το TikTok σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε πολλές πτυχές του προφίλ σας, όπως το όνομα χρήστη, την εικόνα προφίλ και το βιογραφικό σας. Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας αντικατοπτρίζουν την επωνυμία σας, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναγνωρίσουν ποιος είστε μετά την πλοήγηση στη σελίδα σας. Για παράδειγμα, το να συμπεριλάβετε το λογότυπό σας στην εικόνα του προφίλ σας και να χρησιμοποιήσετε το όνομα της επιχείρησής σας ως όνομα χρήστη είναι μια καλή αρχή. Το TikTok σάς επιτρέπει επίσης να συνδέετε πρόσθετους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, ώστε οι νέοι θεατές να μπορούν να σας ακολουθούν εύκολα σε άλλες πλατφόρμες.

Κάθε φορά που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για προωθητικούς σκοπούς, οι χρήστες τείνουν να ελέγχουν επιπλέον το περιεχόμενο. Είναι σημαντικό να είστε αυθεντικοί και αξιόπιστοι. Μια επιχείρηση που δεν κατανοεί κοινές αναφορές ή κάνει κακή χρήση όρων εγγενών στην πλατφόρμα επισημαίνεται αμέσως ως ξένη. Αποφασίστε ποιος τύπος περιεχομένου στο TikTok ταιριάζει καλύτερα με την προσωπικότητα της επωνυμίας σας και, στη συνέχεια, να είστε συνεπείς.

Είναι το TikTok κατάλληλο για εσάς;

Παρά όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το TikTok στις επιχειρήσεις, ίσως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε εάν είναι ή όχι μια βιώσιμη οδός για την επιχείρησή σας συγκεκριμένα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι εάν το κοινό-στόχος σας είναι στην εφαρμογή ή όχι. Ενώ το TikTok είναι δημοφιλές σε άτομα όλων των δημογραφικών ομάδων, οι χρήστες είναι κυρίως μεταξύ 16-24 ετών. Αν θέλετε να στοχεύσετε τις γενιές Millennial και Gen Z, τότε αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βουτήξετε.

Πρέπει επίσης να προσδιορίσετε εάν ο συνολικός τόνος της εφαρμογής είναι συμβατός ή όχι με την επωνυμία σας. Το TikTok είναι γεμάτο με διαδικτυακά μιμίδια και αστεία. Προκειμένου να σχετιστείτε με τους χρήστες, είναι απαραίτητο να αποφύγετε να φαίνεστε υπερβολικά εταιρικοί και να επιδεικνύετε μια νεανική, πιο χαλαρή οπτική γωνία. Ακόμη και οργανισμοί που παραδοσιακά εκπροσωπούνταν με πιο σοβαρό τρόπο, όπως η Washington Post, έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας ανόητο, παράλογο χιούμορ στις αναρτήσεις τους. Ενώ τα βίντεό τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επαγγελματική προσωπικότητα που εμφανίζεται στον ιστότοπό τους, είναι συνεπή με τη δημιουργία περιεχομένου στο TikTok, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να θεωρούνται αυθεντικά.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar