Όταν λαμβάνετε τις κορυφαίες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, τι ακολουθεί;

2
Όταν λαμβάνετε τις κορυφαίες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, τι ακολουθεί;
Όταν λαμβάνετε τις κορυφαίες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, τι ακολουθεί; Vizion Interactive

9 ιδέες για το επόμενο, μετά την επίτευξη κορυφαίων κατατάξεων στις μηχανές αναζήτησης.

Έτσι, έχετε επιτύχει SEO Zen. Ο ιστότοπος κατατάσσεται για όλες τις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά που έχετε στοχεύσει. Ίσως χρειάστηκαν μήνες ή και χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σίγουρα, μπορεί να μην κατατάσσεστε #1 για κάθε λέξη-κλειδί στη θέση σας, αλλά μπορεί να τα πάτε πολύ καλά. Αρκετά που είστε ικανοποιημένοι που η επισκεψιμότητα και οι πωλήσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Μπορεί όμως;

Εάν κάνετε κατάταξη για όλες τις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά που έχετε στοχεύσει, τι ακολουθεί; Ακολουθούν 9 διαφορετικές ιδέες για το τι να εργαστείτε στη συνέχεια:

 • Διαφοροποιήστε τις υπηρεσίες σας
 • Εξετάστε άλλους τύπους περιεχομένου
 • Αναπτύξτε το χωνί
 • Βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπής
 • Επεκτείνετε το περιεχόμενό σας
 • Βελτιστοποιήστε σε άλλα κανάλια
 • Ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών
 • Βελτιώστε το CTR
 • Παρακολουθήστε τον ιστότοπο, την εταιρεία και την επωνυμία σας για SEO

Ας δούμε καθένα από αυτά λίγο πιο αναλυτικά.

Διαφοροποιήστε τις υπηρεσίες σας

Διαφοροποιήστε τις υπηρεσίες που προσφέρετε εσείς (ή ο ιστότοπος). Εάν κατατάσσεστε ήδη για την πλειοψηφία των λέξεων-κλειδιών που έχετε στοχεύσει, κάντε κάποια έρευνα και δείτε εάν υπάρχουν άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που θα μπορούσατε να προσφέρετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε περιεχόμενο στον ιστότοπο που σχετίζεται με αυτές τις υπηρεσίες. Εάν στοχεύετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία (μια συγκεκριμένη πόλη), υπάρχουν γειτονιές ή άλλες πόλεις ή κωμοπόλεις κοντά όπου θα μπορούσατε επίσης να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Εξετάστε άλλους τύπους περιεχομένου

Εξετάστε άλλους τύπους περιεχομένου. Εάν κατατάσσετε ήδη τις ιδανικές λέξεις-κλειδιά σας, τότε πάρτε το υπάρχον περιεχόμενο και μετατρέψτε αυτό το περιεχόμενο σε βίντεο ή ακόμα και σε περιεχόμενο podcast.

Αναπτύξτε το χωνί

Αναπτύξτε τη διοχέτευση για να το πείτε και δείτε εάν μπορείτε να στοχεύσετε τους πελάτες σας νωρίτερα στον κύκλο αγορών. Ίσως δεν συνειδητοποιούν καν ότι χρειάζονται τις υπηρεσίες σας ή δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν ένα πιθανό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπής

Εξετάστε τη Βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπής. Για τους επισκέπτες που έρχονται αυτήν τη στιγμή στον ιστότοπο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις σελίδες που επισκέπτονται, ώστε να επικοινωνήσουν περισσότεροι μαζί σας; Απλές αλλαγές, όπως η συντόμευση της φόρμας επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε, η μετακίνηση της φόρμας επικοινωνίας στη σελίδα ή ακόμα και το να έχουν διαφορετικό χρώμα τα κουμπιά «αγορά τώρα» ή «επικοινωνία», μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά.

Επεκτείνετε το περιεχόμενό σας

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επεκτείνετε περιεχόμενο ή να δημιουργήσετε πρόσθετους ιστότοπους που προσεγγίζουν το θέμα από άλλη οπτική γωνία. Μερικές φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικούς τύπους ερωτημάτων αναζήτησης, μεγαλύτερα ερωτήματα αναζήτησης, ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι ή θα μπορούσε, θεωρητικά, να σας εξασφαλίσει μεγαλύτερη κάλυψη στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Βελτιστοποιήστε άλλα κανάλια

Δείτε άλλα κανάλια εκτός της οργανικής αναζήτησης που μπορούν να φέρουν επισκεψιμότητα, δυνητικούς πελάτες και πωλήσεις στον ιστότοπό σας. Κάνετε Pay Per Click και διαφημίσεις στα Social Media; Διαφημίσεις YouTube; Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τώρα γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά και θέματα μετατρέπουν τους επισκέπτες από την οργανική αναζήτηση. Κοιτάξτε τα άλλα κανάλια και επωφεληθείτε από τις γνώσεις σας στο SEO για να εκτελέσετε το Google Ads.

Ανάλυση κενού λέξεων-κλειδιών

Κάντε κάποια ανάλυση του χάσματος των λέξεων-κλειδιών κοιτάζοντας τις λέξεις-κλειδιά που κατατάσσουν οι ανταγωνιστές σας για τις οποίες δεν κατατάσσεστε. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί τομείς που μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τις κατατάξεις των ανταγωνιστών στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να σας δώσει ιδέες για περισσότερες σελίδες, περισσότερο περιεχόμενο που μπορείτε να δημιουργήσετε για να στοχεύσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Βελτιώστε το CTR

Βελτιώστε το CTR (Click-Thru Ratio) των καταχωρίσεων της μηχανής αναζήτησής σας. Χωρίς να κάνετε σημαντικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την τρέχουσα κατάταξή σας, ενδέχεται να μπορείτε να αλλάξετε ή να ενημερώσετε ορισμένες από τις ετικέτες τίτλου, τις μεταπεριγραφές κ.λπ. που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Η τροποποίηση του αντιγράφου μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε περισσότερα κλικ στις λίστες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησής σας.

Παρακολουθήστε τον ιστότοπο, την εταιρεία και την επωνυμία σας για SEO

Έτσι, έχετε κάνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για τον ιστότοπό σας. Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, το SEO δεν γίνεται ποτέ, είναι μια συνεχής διαδικασία όπως θα σας πουν πολλοί κορυφαίοι SEO. Εάν βρίσκεστε σε ένα σημείο όπου ο ιστότοπός σας κατατάσσεται καλά και είστε αρκετά ευχαριστημένοι με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, τότε ένα πράγμα που πιθανότατα δεν κάνετε είναι να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας, την εταιρεία σας και τις επωνυμίες σας . Η παρακολούθηση, όπως και η ειδοποίηση όταν υπάρχουν αλλαγές, είναι καλό. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να εντοπίσετε γρήγορα πιθανά ζητήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές του ιστότοπού σας, της εταιρείας σας ή της επωνυμίας σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε την παρακολούθηση και τι θα κάνει για εσάς καθένας από αυτούς τους τύπους παρακολούθησης.

Δημιουργία λίστας

Πρώτα και κύρια, ανεξάρτητα από το είδος της παρακολούθησης που πρόκειται να κάνετε, θα χρειαστεί να καταλήξετε σε μια λίστα. Υπάρχουν διάφοροι «τύποι» πραγμάτων που πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα. Ορίστε μερικές ιδέες:

 • Το όνομα τομέα σας (δηλαδή, vizion.com, επίσης και άλλα ονόματα τομέα που κατέχετε)
 • Το όνομα της εταιρείας σας (Vizion Interactive)
 • Η διεύθυνσή σας (123 Main Street, Ντάλας, Τέξας)
 • Ο αριθμός τηλεφώνου της εταιρείας σας (214-555-1200, ο κύριος αριθμός)
 • Η διεύθυνση email σας (πιθανότατα αυτή θα είναι η δημόσια που αναφέρεται στον ιστότοπό σας)
 • Τα ονόματα των προϊόντων σας (εάν έχετε μοναδικά ονόματα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας)
 • Τα εμπορικά σας σήματα (εάν είστε κάτοχος εμπορικού σήματος)
 • Ονοματεπώνυμο(α) εργαζομένου (θα μπορούσε να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο CMO, οποιοσδήποτε υπάλληλος που βρίσκεται «στο επίκεντρο»)

Αυτή είναι γενικά μια σύντομη λίστα των τύπων πληροφοριών που πρέπει να παρακολουθείτε. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ήδη ρυθμίσει ένα Google Alert για το όνομα της εταιρείας σας, αλλά ξέρατε ότι θα έπρεπε να το ρυθμίσετε και για αυτά τα άλλα στοιχεία;

Ρύθμιση ειδοποιήσεων

Οι ειδοποιήσεις είναι γενικά κάτι για το οποίο λαμβάνετε «ειδοποίηση» μέσω email, μηνύματος κειμένου ή αυτοματοποιημένης τηλεφωνικής κλήσης όταν συμβαίνει κάτι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ειδοποιήσεων που μπορείτε να ρυθμίσετε, αλλά οι πιο συνηθισμένοι που χρησιμοποιούνται για σκοπούς μάρκετινγκ είναι κάθε φορά που αναφέρεται «κάτι», όπως μια λέξη-κλειδί, ένα όνομα εταιρείας ή κάτι στην παραπάνω λίστα σας. Συνήθως λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω email ή μπορείτε να συνδεθείτε σε μια διαδικτυακή πύλη για να δείτε τα αποτελέσματα.

Ειδοποιήσεις Google

Η Google έχει μια υπηρεσία που ονομάζεται „Ειδοποιήσεις Google” που σας ειδοποιούν κάθε φορά που αναφέρεται κάτι στη λίστα σας (όπως το όνομα της εταιρείας σας). Γενικά ξεκινάτε με ένα ερώτημα αναζήτησης και αν η Google δει αυτήν τη λέξη-κλειδί, τότε θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να επιλέξετε τη συχνότητα, την πηγή και την τοποθεσία. Για παράδειγμα, για το όνομά σας, μπορείτε να ρυθμίσετε μια Ειδοποίηση Google που έχει οριστεί ως „Όπως-Συμβαίνει“, για οποιαδήποτε πηγή (Αυτόματη) και παραδίδεται στα εισερχόμενα του email σας.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτές οι ειδοποιήσεις προορίζονται μόνο για ιστοσελίδες που μπορούν να ευρετηριαστούν στη μηχανή αναζήτησης Google. Η Google κάνει εξαιρετική δουλειά με την ανίχνευση και την ευρετηρίαση, ειδικά ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Ωστόσο, προσωπικά έχω συναντήσει ιστότοπους και ιστοσελίδες που αναφέρουν μια εταιρεία, έναν υπάλληλο ή μια επωνυμία και η σελίδα δεν επιτρέπεται να ευρετηριαστεί στο Google. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιος είχε δημιουργήσει μια αρνητική σελίδα σχετικά με έναν υπάλληλο, αλλά δεν της επέτρεψε να ευρετηριαστεί στο Google, πιθανότατα για να μπορέσει απλώς να τη μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο υπάλληλος πιθανότατα δεν θα τη έβρισκε.

Χειροκίνητες αναζητήσεις

Ειλικρινά, ένας από τους καλύτερους τρόπους παρακολούθησης είναι να κάνετε απλώς μερικά μη αυτόματα ερωτήματα αναζήτησης στο Google. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά που μου αρέσει να κάνω περιοδικά:

Επωνυμία εταιρείας σε εισαγωγικά (δηλαδή, „Vizion Interactive“). Εάν το όνομα της εταιρείας σας είναι περισσότερες από μία λέξεις, θα θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε εισαγωγικά.

Αναθεώρηση ονόματος εταιρείας (δηλαδή, κριτική Vizion Interactive). Ή „κριτικές επωνυμίας εταιρείας“.

Όνομα υπαλλήλου σε εισαγωγικά (δηλαδή, „John Smith“). Ή αναζητήστε το όνομά σας.

Όνομα τομέα σε εισαγωγικά (δηλαδή, „Vizion.com“). Αυτό μπορεί να αποκαλύψει μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα και ευκαιρίες για συνδέσμους, επίσης.

Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν μέσω ενός Google Alert, αλλά πολλές φορές είναι απλώς καλύτερο να κάνετε την αναζήτηση με μη αυτόματο τρόπο και να μελετήσετε τα αποτελέσματα. Οι Ειδοποιήσεις Google θα εμφανίσουν τις νέες που προστέθηκαν, αλλά μπορεί να θέλετε να μελετήσετε τα αποτελέσματα και ίσως ακόμη και να δείτε αν μπορείτε να αλλάξετε λίγο τα αποτελέσματα εάν υπάρχουν λιγότερες από θετικές σελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει κάτι αρνητικό σε μια σελίδα, μπορεί να θέλετε να δείτε εάν μπορείτε να υπερτερείτε της κατάταξης αυτής της σελίδας. Αυτό μπαίνει στην περιοχή «διαχείρισης φήμης στο Διαδίκτυο», αλλά είναι καλό να εκτελείτε μη αυτόματες αναζητήσεις τακτικά για να βλέπετε μόνοι σας τα αποτελέσματα.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Υπάρχουν σελίδες, αναρτήσεις, tweets κ.λπ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενδέχεται να μην ευρετηριαστούν στις μηχανές αναζήτησης. Είναι απλώς γεγονός ότι όλα τα tweets δεν καταχωρούνται στο ευρετήριο στο Google, επομένως συχνά θα υπάρχουν αναφορές για την εταιρεία ή τη λέξη-κλειδί σας που δεν περιλαμβάνονται σε Google Alert. Επομένως, δεν θα το μάθετε αν δεν συμπεριλάβετε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στις αναζητήσεις σας. Οι μη αυτόματες αναζητήσεις είναι οι καλύτερες και το Mention.com τις περιλαμβάνει στις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι προτιμώ κάποιες δημιουργικές μη αυτόματες αναζητήσεις αντί να βασίζομαι σε ειδοποιήσεις. Επιπλέον, σας δίνει την ευκαιρία να απαντήσετε στην ανάρτηση ή στο tweet, ή ακόμα και να κάνετε ReTweet ή να μοιραστείτε μια ανάρτηση εάν είναι θετικής φύσης.

Κελάδημα

Η αναζήτηση στο Twitter δεν είναι τόσο καλή, αλλά θα αποκαλύψει αποτελέσματα. Η αναζήτηση για την επωνυμία, το όνομα της εταιρείας, το όνομα τομέα και η προβολή των αποτελεσμάτων είναι το καλύτερο. Δείτε τις καρτέλες Κορυφή, Άτομα, Πιο πρόσφατα, Φωτογραφίες, Βίντεο. Προσωπικά μου αρέσει να αναζητώ το όνομα τομέα μου. Αυτό θα σας δείξει τα Tweets όπου κάποιος συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Αυτά είναι υπέροχα, συνήθως πρέπει να τα κάνετε RT.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε. Μπορείτε να πάρετε κορυφαίες βαθμολογίες για αυτές τις λέξεις-κλειδιά στα αποτελέσματα αναζήτησης; Σίγουρα μπορείς. Μπορεί να χρειαστεί κάποια βελτιστοποίηση, όπως η συμπερίληψη λέξεων-κλειδιών στην περιγραφή των εικόνων που επισυνάπτονται στα Tweet. Ανάλογα με το πόσο ανταγωνιστικός είναι ο κλάδος, μπορεί επίσης να χρειαστεί να δημοσιεύετε πιο συχνά από ό,τι συνήθως για να διατηρήσετε την πρώτη θέση σας.

Facebook

Έχω ήδη αναφέρει τη βελτιστοποίηση κάποιων άλλων πλατφορμών, αλλά η παρακολούθηση της δικής σας επωνυμίας και ακόμη και των λέξεων-κλειδιών μπορεί να είναι χρήσιμη στο Facebook. Οι διαφημίσεις Facebook μπορεί να είναι μια άλλη επιλογή, αλλά όσον αφορά την παρακολούθηση, μια απλή αναζήτηση για το όνομα της εταιρείας σας θα σας δείξει πού αναφέρεστε. πιθανές απαντήσεις και σχόλια θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα.

LinkedIn

Στην ιδανική περίπτωση, κατατάσσεστε ήδη για το όνομα της εταιρείας σας εάν έχετε μια εταιρική σελίδα στο LinkedIn. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τα πλήρη προφίλ τους. Η παρακολούθηση αναρτήσεων μπορεί να είναι χρήσιμη και ελπίζουμε ότι ήδη δημοσιεύετε τακτικά και σχολιάζετε οποιεσδήποτε αναρτήσεις αναφέρουν την εταιρεία ή την επωνυμία σας.

ΔημόσιοWWW

Το PublicWWW είναι μια μηχανή αναζήτησης κωδικών. Οι μηχανές αναζήτησης κώδικα διαφέρουν από τις τυπικές μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιούμε εσείς ή εγώ σε καθημερινή βάση. Οι μηχανές αναζήτησης κώδικα σάς επιτρέπουν να το κάνετε κυριολεκτικά: αναζητήστε τον πραγματικό κώδικα ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό αναφορών της εταιρείας ή της επωνυμίας σας, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οτιδήποτε χρησιμοποιείται στον κώδικα ενός ιστότοπου. Ακολουθούν μερικές ιδέες για αναζήτηση:

 • Αναζητήστε μια περιγραφή, μια πρόταση ή κάποιο μοναδικό κείμενο στον ιστότοπό σας για να δείτε αν κάποιος άλλος έχει αντιγράψει το περιεχόμενό σας.
 • Αναζητήστε μοναδικούς κωδικούς Διαχειριστή ετικετών Google ή Google Analytics. Για παράδειγμα, κάθε απόσπασμα κώδικα GA έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό για παρακολούθηση. Κοιτάξτε για να δείτε εάν κάποιος άλλος ιστότοπος χρησιμοποιεί τον κωδικό σας.

Με μια μηχανή αναζήτησης κωδικών, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, επειδή όταν κάνετε αναζήτηση στο Google, θα αναζητήσετε μόνο περιεχόμενο και όχι τον πραγματικό κώδικα ιστότοπων.

Ελπίζω να βρήκατε αυτές τις συμβουλές χρήσιμες! Μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση και να μας φωνάξετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι Έλεγχοι SEO, η Διαχείριση Τοπικής Καταχώρισης, η Συμβουλευτική για τον επανασχεδιασμό ιστοτόπων και οι υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ B2B μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar