5 Κρυφά Οφέλη • Δίκτυο iHomeschool

0
5 Κρυφά Οφέλη • Δίκτυο iHomeschool

Έχω βρει τον εαυτό μου σκόπιμα δουλεύουμε στη ρουτίνα μας στο σπίτι. Βελτιώνουμε τη μηχανή του homeschool μας, ώστε να υπάρχει χρόνος για όλα. Έτσι η μάθηση είναι διασκεδαστική για τα παιδιά και η διδασκαλία δεν είναι εξαντλητική για μένα. Αλλά μετά από εβδομάδες σε εβδομάδες με τα ίδια μαθήματα, το πρόγραμμα σπουδών και τον γενικό ρυθμό στις μέρες μας, μπορεί να γίνει λίγο… βαρετό.

Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Μια ανάσα φρέσκου αέρα.

Κάντε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα του σχολείου σας στο σπίτι

Το να παίρνουμε τυχαίες ημέρες άδειας δεν μας λειτούργησε ποτέ. Το απρογραμμάτιστο διάλειμμα στη ρουτίνα ταρακουνάει τα πράγματα – και όχι με την καλή έννοια. Είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας, και μερικές φορές το να παίρνουμε μια μέρα μακριά δεν είναι αρκετά.

Αυτό που λειτουργεί είναι προγραμματίζοντας σκόπιμα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του έτους.

Σχεδιάστε σκόπιμα διαλείμματα στη ρουτίνα του σχολείου σας στο σπίτι

Τα διαλείμματα έχουν γίνει μέρος της ρουτίνας του σχολείου μας στο σπίτι. Κάθε πέντε έως έξι εβδομάδες παίρνουμε οπουδήποτε από μερικές ημέρες έως μια εβδομάδα από το τακτικά προγραμματισμένο πρόγραμμά μας για να κάνουμε κάτι λίγο διαφορετικό.

Το να το ανακατεύουμε λίγο είναι δροσιστικός. Και έχω βρει μερικά άλλα κρυφά οφέλη επίσης.

Διαβάστε παρακάτω για 5 σπουδαίους λόγους για να κάνετε ένα προγραμματισμένο διάλειμμα από την κανονική σας ρουτίνα και μόνο μερικά από τα κρυμμένα οφέλη που θα βρείτε όταν το κάνετε.


Κάντε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα του σχολείου σας στο σπίτι:

#1 Εβδομάδα εκδρομής

«Μαχχχμ, πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στο μουσείο επιστημών;» Είναι την επόμενη εβδομάδα; Τον επόμενο μήνα? Περίμενε, πόσο καιρό πέρασε πάλι;

Η ρίψη σε μια αυτοσχέδια εκδρομή στα μέσα της εβδομάδας δεν είναι πάντα δυνατή – ή ακόμα και απολαυστικός αν αποδειχτεί ότι είναι μια τρελή βόλτα πέρα ​​δώθε μόνο για να πολεμήσετε τα πλήθη των ταξιδιωτών στα δημόσια σχολεία ενώ είστε εκεί.

Κάντε ένα διάλειμμα και προγραμματίστε μια εκδρομή εβδομάδα. Επισκεφθείτε το μουσείο τέχνης, το πλανητάριο, την αγορά των αγροτών, τον ζωολογικό κήπο ή όλα τα παραπάνω. Κλείστε τα κανονικά σας βιβλία και αφήστε κάτω τα μολύβια σας για μερικές μέρες. Θα είναι ακόμα εκεί όταν επιστρέψετε!

Κρυφό όφελος:

Μια αξέχαστη, συναρπαστική εβδομάδα μάθησης – δεν απαιτείται προγραμματισμός ή προετοιμασία!


#2 Πραγματική μάθηση

Πολλές φορές πέφτουμε στη χαλαρή ρουτίνα του σχολείου στο σπίτι της ανάγνωσης, γραφής, μαθηματικών, δραστηριότητας, χειροτεχνίας, ανάγνωσης, γραφής, μαθηματικών, δραστηριότητας, χειροτεχνίας… Αν και αυτή η ρουτίνα είναι ανακουφιστική (επειδή ξέρω ότι τα παιδιά μου περνούν το πρόγραμμα σπουδών τους), μπορεί βαρεθείτε γρήγορα!

Απομακρυνθείτε από το κανονικό πρόγραμμα σπουδών σας για να ενσωματώσει μια μελέτη μονάδας ή μάθηση βάσει έργου για μια εβδομάδα ή δύο. Χρησιμοποιήστε πρακτικά υλικά, δραστηριότητες και βιβλία που καλύπτουν το ίδιες έννοιες με έναν νέο και διασκεδαστικό τρόπο.

Η πρακτική μάθηση θα εμπνεύσει τα παιδιά σας και βοηθήστε τους να κατανοήσουν το υλικό στο οποίο έχουν εργαστεί πιο βαθιά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε το παιδί σας να ενθουσιάζεται πολύ να μάθει, ακολουθήστε το σε αυτό το μονοπάτι του κουνελιού – σκόπιμα.

Κρυφό όφελος:

Δεν κάνετε ένα διάλειμμα από τη μάθηση – κάνετε ένα διάλειμμα πως συνήθως μαθαίνεις. Αφιερώνεις χρόνο για να μάθεις με διαφορετικό τρόπο.


#3 Γιορτάστε την εποχή

Προσθήκη διασκέδασης, εποχιακών μαθημάτων, δραστηριοτήτων και εκδρομών στην κορυφή της τακτικής ρουτίνας σας μπορεί να είναι πολλά. Το να αφιερώνετε χρόνο για επιπλέον δραστηριότητες μπορεί να μοιάζει λίγο με την κατασκευή ενός παζλ με πάρα πολλά κομμάτια. Απλώς δεν υπάρχει χώρος για όλα σε μια μέρα.

Κάντε ένα διάλειμμα για να γιορτάσετε την εποχή – και δεν εννοώ μόνο τις διακοπές!

Ανοιξιάτικες διακοπές: Μάθετε τα πάντα για τα φυτά όταν επισκέπτεστε έναν βοτανικό κήπο ή φυτέψτε το δικό σας! Περιηγηθείτε στα πάρκα, κάντε μια πεζοπορία και προγραμματίστε ένα ανοιξιάτικο πικνίκ.

Καλοκαιρινές διακοπές: Πηγαίνετε στην πισίνα ή στην παραλία κάθε μέρα για μια εβδομάδα! Κάντε μαθήματα κολύμβησης, πηγαίνετε σε ένα φεστιβάλ ή πιάστε ένα παιχνίδι με μπάλα. Ψήστε marshmallows και κοιτάξτε τα αστέρια τη νύχτα.

Φθινοπωρινές διακοπές: Διαλέξτε μήλα και επισκεφθείτε το μπάλωμα κολοκύθας. Αφιερώστε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας σκιάχτρο ή χαθείτε σε έναν λαβύρινθο καλαμποκιού.

Χειμερινές διακοπές: Αφιερώστε χρόνο για κάποιους διασκεδαστικές, πρακτικές χειμερινές δραστηριότητες μέσα ή βγες έξω και παίξε στο χιόνι έξω!

Κρυφό όφελος:

Εσείς και τα παιδιά σας θα έχετε χρόνο να απολαύσετε κάποιες εποχιακές δραστηριότητες χωρίς την πίεση να προσπαθήσετε να τα χωρέσετε όλα ΚΑΙ ολοκληρώστε τα κανονικά σας μαθήματα ταυτόχρονα.


#4 Γίνετε κοινωνικοί

Η ρουτίνα μας στο σπίτι αλλάζει από καιρό σε καιρό. Μερικές φορές το σπίτι και το σχολείο έρχονται πρώτα στα σχολεία μας. Άλλες φορές καταλήγουμε να τρέχουμε από τάξη σε τάξη, συνεταιρισμούς, ομάδες και εξάσκηση.

Μερικές φορές το σχολείο στο σπίτι μπορεί να είναι απομονωμένο – είτε επειδή είμαστε πραγματικά μόνοι με τις οικογένειές μας είτε επειδή βιαζόμαστε να βιαζόμαστε και να μην αφιερώνουμε χρόνο για να πραγματικά συνδεθείτε.

Εάν χρειάζεστε ένα κοινωνικό διάλειμμα, κάντε ένα.

Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο για να επισκεφτείτε την οικογένεια ή τους φίλους σας. Προγραμματίστε μερικές μη δομημένες ημερομηνίες παιχνιδιού. Κάντε ένα πάρτι ύπνου στα μέσα της εβδομάδας. Ή δοκιμάστε μια ημερήσια κατασκήνωση κατά τη διάρκεια ενός από τα διαλείμματα του δημόσιου σχολείου. Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο για να εστιάσετε στη δημιουργία νέων συνδέσεων ή στην ενίσχυση των παλιών.

Κρυφό όφελος:

Θα δημιουργήσετε σκόπιμες ευκαιρίες για να συνδεθείτε με άλλες οικογένειες ή παιδιά. Και θα έχετε πάντα μια εξαιρετική απάντηση στην ερώτηση κοινωνικοποίησης!


#5 Ένα αληθινό διάλειμμα

Η παλιά παροιμία λέει ότι το παιχνίδι είναι έργο της παιδικής ηλικίας. Παιχνίδι, δραστηριότητες, εκμάθηση νέων πραγμάτων, κατανόηση ολοένα και πιο απαιτητικών εννοιών – όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια από τα παιδιά σας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστούν ένα καλό, παλιομοδίτικο διάλειμμα από όλα αυτά.

Μερικές φορές το κάνεις και εσύ. Εάν βρίσκεστε απογοητευμένοι, βιάζεστε και αισθάνεστε εξαντλημένοι, ίσως είναι καιρός να προγραμματίσετε διακοπές. Απλά ορίζοντας ημερομηνία γιατί ένα διάλειμμα ειλικρινούς προς το καλό μπορεί να είναι αναζωογονητικό.

Πώς ανανεώνεται καλύτερα η οικογένειά σας; Με μια ξεκούραστη διαμονή; Με δραστήριες και διασκεδαστικές διακοπές; Είτε έτσι είτε αλλιώς, φροντίστε να έχετε χρόνο να κάνετε ένα διάλειμμα και να ανανεωθείτε ως οικογένεια.

Κρυφό όφελος:

Προγραμματισμός α αληθής Το διάλειμμα δίνει σε όλους κάτι να περιμένουμε. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε ότι έχετε κάποια αποθέματα ενέργειας να βουτήξετε τις εβδομάδες που προηγούνται.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar