5 μοναδικοί τρόποι για να αναθεωρήσετε όσα έχετε μάθει μέσω της εκπαίδευσης στο σπίτι • Δίκτυο iHomeschool

1
5 μοναδικοί τρόποι για να αναθεωρήσετε όσα έχετε μάθει μέσω της εκπαίδευσης στο σπίτι • Δίκτυο iHomeschool

Ως οικογένειες που διδάσκουν στο σπίτι, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη μάθησή μας απίστευτα αξέχαστη—τόσο για το τι σπουδάζουν τα παιδιά μας όσο και για το πώς επιλέγουμε να τους κάνουμε κριτική.

Εξάλλου, όταν οι μαθητές στο σπίτι αναθεωρούν, το θέμα δεν είναι απλώς να αποδείξουν ότι έμαθαν κάτι, αλλά και να διασκεδάσουν στη διαδικασία! Ακολουθούν πέντε μοναδικοί τρόποι για να αναθεωρήσουν όσα έμαθαν.

Μοναδικοί τρόποι για να αναθεωρήσετε όσα έχετε μάθει μέσω της εκπαίδευσης στο σπίτι

1. Δανειστείτε ιδέες από επιτραπέζια παιχνίδια

Πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, εκπομπές παιχνιδιών, άλλη ψυχαγωγία βασισμένη σε trivia είναι τέλεια για να τα τροποποιήσετε ως παιχνίδια κριτικής. Για παράδειγμα:

Δύο αλήθειες και ένα ψέμα

Αν και γενικά παίζεται με τυχαία γεγονότα που σχετίζονται με ένα άτομο που πραγματικά συμμετέχει στο παιχνίδι, αυτό μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί για ένα πρόσωπο, μέρος ή πράγμα στην ιστορία.

Μπορούν τα παιδιά σας να προσδιορίσουν το ψέμα σε μια λίστα με τρεις δηλώσεις για τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Βασιλιά Τουτ, τον Εμφύλιο Πόλεμο ή τον πίνακα της Μόνα Λίζα; Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος αναθεώρησης που μπορεί να διαρκέσει όσο χρόνο ή όσο σύντομο θέλετε!

Γεγονός ή χάλια (ή, αν προτιμάτε, Γεγονός ή Πλάνη)

Παρόμοια με το Two Truths and a Lie, μια τυχαία δήλωση γράφεται σε μια κάρτα που διαβάζεται σε όλους τους παίκτες. Όλοι οι παίκτες πρέπει να υποδηλώνουν με κάποιο τρόπο εάν πιστεύουν ότι αυτή η δήλωση είναι γεγονός ή χάλια — φτιάξαμε κάρτες που λένε «γεγονός» από τη μια πλευρά και «χαζό» από την άλλη. όταν απαντάτε στην ερώτηση, απλώς βεβαιωθείτε ότι η απάντηση που έχετε επιλέξει είναι στραμμένη προς τα επάνω.

Το κόλπο σε αυτό το παιχνίδι όμως, είναι ότι είναι αγώνας. Ο πρώτος που απαντά σωστά παίρνει 2 βαθμούς. Αν δεν είσαι ο πρώτος αλλά απαντάς σωστά, παίρνεις 1 βαθμό. Εάν απαντήσετε λάθος, χάνετε πόντους.

Διακινδύνευση

Αυτό απαιτεί λίγη ρύθμιση, αλλά είναι σίγουρα ένας από τους πιο αξέχαστους τρόπους με τους οποίους έχουμε κάνει μια ανασκόπηση μέχρι στιγμής στο ταξίδι μας στο σπίτι της εκπαίδευσης. Χρησιμοποιήσαμε ένα τεράστιο κομμάτι ετικέτας για την υποστήριξη μας και φτιάξαμε δείκτες κατηγοριών/ερωτητικού χώρου με κάρτες ευρετηρίου, τις οποίες κολλήσαμε για να φτιάξουμε τον κλασικό πίνακα τύπου Jeopardy.

Οι κατηγορίες μας ήταν συχνά θέματα που μελετούσαμε (Πολλαπλασιασμός, Μουσικοί της Τζαζ, Περιοδικός Πίνακας Στοιχείων) ή διάφορα θέματα σε μια ενότητα στην οποία επικεντρωνόμασταν (Μεσαιωνικό φαγητό, Μεσαιωνικές ασθένειες, Μεσαιωνική μουσική).

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουμε πόρους, επαναχρησιμοποιήσαμε τις κάρτες με ερωτηματικούς 200, 400, 600 και απλώς είχα γράψει ερωτήσεις σε μια κύρια λίστα (αντί να γράφω νέες κάρτες κάθε φορά που παίζαμε). Τα αγόρια διασκέδασαν επιλέγοντας το «Medieval Punishments for 200, Mom» και με εντυπωσίασαν με τα πράγματα που είχαν διατηρήσει από τις σπουδές μας στην ενότητα.

2. Στοιχηματίζω ότι ξέρω περισσότερα, νωρίτερα από εσένα

Αν ψάχνετε για έναν μικρό φιλικό ανταγωνισμό μεταξύ των αδερφών, αυτό το παιχνίδι, που βασίζεται χαλαρά στο Name that Tune, θα μπορούσε να είναι απλώς το εισιτήριο.

Δημιουργήστε μια στοίβα από γλυκά, νομίσματα ή οποιαδήποτε άλλα μικροαντικείμενα που λειτουργούν καλά ως ανταμοιβές στο νοικοκυριό σας. Όταν έρθει η ώρα να παίξετε αυτό το παιχνίδι, δώστε σε κάθε παίκτη μια προκαθορισμένη ποσότητα από αυτά τα αντικείμενα. Συνήθως ξεκινούσαμε με 20 καραμέλες. Υπήρχαν μόνο δύο κανόνες στο παιχνίδι μας: α) δεν μπορούσατε να φάτε την καραμέλα σας μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι και β) ΠΡΕΠΕΙ να στοιχηματίσετε—δεν μπορούσατε απλώς να αποθηκεύσετε τα καραμέλα σας.

Ως οικοδεσπότης του παιχνιδιού, θα έλεγα στα αγόρια το θέμα της ερώτησης: για παράδειγμα, τις εφευρέσεις του Τόμας Έντισον. Στο οπλοστάσιό μου, είχα μια κάρτα με δέκα ενδείξεις για μια συγκεκριμένη εφεύρεση του Τόμας Έντισον. Στη συνέχεια, τα αγόρια στοιχημάτιζαν πόσες από αυτές τις δέκα ενδείξεις θα χρειάζονταν για να μαντέψουν σωστά την εφεύρεση. Όποιος ήταν αρκετά γενναίος για να στοιχηματίσει τον μικρότερο αριθμό ενδείξεων θα κέρδιζε την ευκαιρία να ακούσει τις ενδείξεις και να δώσει την απάντησή του.

Αλλά πού μπαίνει η καραμέλα; Με αυτό στοιχηματίζετε. Και η ποσότητα της καραμέλας με την οποία στοιχηματίζετε είναι άμεσα αντίστροφη από τον αριθμό των ενδείξεων που ισχυρίζεστε ότι θα χρειαστεί να μαντέψετε σωστά. Για παράδειγμα, αν πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε μόνο μία ένδειξη για να μαντέψετε σωστά την εφεύρεση του Thomas Edison, στοιχηματίζετε —και θα κερδίσετε ή θα χάσετε—9 κομμάτια καραμέλας. Εάν πιστεύετε ότι θα σας χρειαστούν 8 στοιχεία για να μαντέψετε την εφεύρεση, στοιχηματίζετε—και θα κερδίσετε ή θα χάσετε—μόνο 2 γλυκά.

Εάν τα παιδιά σας δυσκολεύονται να θυμηθούν πώς τι στοιχηματίζουν σχετίζεται με πόσο θα κερδίσουν ή θα χάσουν, απλώς υπενθύμισέ τους – και οι δύο αριθμοί που αθροίζονται μαζί θα ισούνται με 10.

3. Βάλτε τα παιδιά να δημιουργήσουν κάτι

Εκτός από αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά σας ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους στο σπίτι, ενδιαφέρονται επίσης για πολλά άλλα πράγματα, σωστά; Αγγίξτε τα λίγο και χρησιμοποιήστε τα προς όφελός σας.

Θέλει ο γιος σας να γίνει ροκ σταρ; Ζητήστε του να γράψει ένα τραγούδι για την αποστολή Lewis and Clark που διάβαζε.

Η κόρη σας ονειρεύεται να γίνει podcaster; Ζητήστε της να φτιάξει ένα σύντομο podcast που μιλάει για όσα έμαθε για τις Σταυροφορίες.

Αν τα παιδιά σας πιστεύουν ότι είναι τα επόμενα μεγάλα αστέρια του YouTube, προκαλέστε τα να κάνουν ένα βίντεο που να δείχνει τις επιστημονικές έννοιες που μόλις ολοκληρώσατε.

Είναι τα παιδιά σας παίκτες; Ζητήστε τους να φτιάξουν ένα παιχνίδι—είτε είναι βίντεο, κάρτα είτε σανίδα—για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μάθουν την ιστορία της πολιτείας τους.

Και ένα επιπλέον μπόνους αφού τα παιδιά σας έχουν δημιουργήσει το πράγμα; Ζητήστε τους να το παρουσιάσουν σε κάποιον άλλο (οικογενειακό φίλο, συγγενή, συνεργάτη) και λάβετε ερωτήσεις από τα άτομα στα οποία το παρουσιάζουν.

Είναι υπέροχο που τα παιδιά έχουν μάθει τις πληροφορίες, αλλά πόσο καλά τα καταφέρνουν καταλαβαίνουν η πληροφορία? Μπορούν κάνω κάτι με αυτές τις πληροφορίες; Μπορούν διδάξει κάποιον άλλον για το τι έμαθαν; Τότε είναι που θα ξέρετε ότι έχουν καταλάβει πραγματικά αυτό που μαθαίνουν.

4. Γίνε ενεργός

Στη μέση του χειμώνα, όταν ο πυρετός της καμπίνας απειλεί να καταστρέψει την ευτυχία σας, δοκιμάστε μερικά παιχνίδια αναθεώρησης που θα κρατήσουν τα παιδιά σας ενεργά και κινητικά.

Δοκιμάστε ένα κυνήγι θησαυρού που οδηγεί γύρω από το σπίτι, την ιδιοκτησία ή την πόλη σας, χρησιμοποιώντας ενδείξεις από πληροφορίες που έχετε μελετήσει σε μια συγκεκριμένη ενότητα. Για παράδειγμα, κάποτε κάναμε ένα κυνήγι θησαυρού γύρω από τη φάρμα μας και ένα από τα στοιχεία του κυνηγιού είχε να κάνει με το πού κρύβονταν μερικές φορές σκλάβοι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στον υπόγειο σιδηρόδρομο. Τα παιδιά μου κατευθύνθηκαν κατευθείαν στο χόρτο μας και βρήκαν την επόμενη ένδειξη.

Άλλα ενεργά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναθεωρήσετε έννοιες μπορούν να γίνουν ρυθμίζοντας πρώτα μια κατάσταση τύπου κουίζ όπου υπάρχουν τρεις επιλογές για κάθε ερώτηση—βεβαιωθείτε ότι είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με Α, Β ή Γ. Για παράδειγμα: Ο Εμφύλιος Πόλεμος ξεκίνησε: α) το 1756 β) το 1861 ή γ) το 1901.

Τώρα πώς μπορούν τα παιδιά σας να ενεργοποιηθούν στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν την απάντησή τους; Μπορούσαν…

  • Χρησιμοποιήστε όπλα βελών και πυροβολήστε το στόχο Α, Β ή Γ
  • Σήκωσε κάλτσες για να γκρεμίσεις τον πύργο Α, Β ή Γ
  • Τρέξτε στη γωνία Α, Β ή Γ του σπιτιού
  • Σταθείτε στο κεφάλι τους για το Α, πηδήξτε πάνω και κάτω με το ένα πόδι για το Β και κάντε κάθισμα για το C.

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Συνδέστε κάτι φυσικό στις απαντήσεις του κουίζ σας και θα είστε σε θέση να κάψετε ενέργεια ενώ θα φέρετε αυτά τα γεγονότα στον εγκέφαλό τους!

5. The Fab Friday Quiz

Είναι σύνηθες οι γονείς που φοιτούν στο σπίτι να ακούν ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν κουίζ και τεστ σε χαρτί για να έχουν την εμπειρία «γεμίσματος φυσαλίδων σε ένα φύλλο δοκιμής».

Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Δεν είναι ότι παιδιά κλίση καταλάβω το, είναι ότι έχω δει εκείνη τη στιγμή πανικού στο πρόσωπο ενός παιδιού όπου κάτι κοινό για τα παιδιά του δημόσιου σχολείου αναφέρεται σε ένα μη σχολικό περιβάλλον—όπως ένα μάθημα ασφαλείας για νέους με πυροβόλα όπλα ή ένα μάθημα επιβεβαίωσης—επειδή το παιδί δεν έχει ιδέα για τι συζητιέται. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τα παιδιά μου με έριξαν μια ματιά στο δωμάτιο ενώ βρισκόμασταν σε κάτι που είχαμε εμπλακεί, και όταν ρώτησα τι ήταν λάθος, ένας από τους γιους μου ψιθύρισε, «Τι στο καλό είναι μια τράπεζα λέξεων;»

Οπότε ναι. Νομίζω ότι είναι απολύτως εντάξει να δίνετε περιστασιακά στα παιδιά σας ένα κουίζ σε χαρτί, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολλών διαφορετικών ειδών κουίζ: συμπληρώστε το κενό, τράπεζες λέξεων, αντιστοίχιση, σωστό/λάθος κ.λπ.

Τα κουίζ δεν χρειάζεται να είναι στεγνά και βαρετά. Εν μέσω των ερωτήσεών σας που συμπληρώνουν το κενό για τον Τζορτζ Ουάσιγκτον ή τον Πικάσο, ρίξτε μια τυχαία ερώτηση όπως, «Το ροχαλητό του μπαμπά είναι πιο δυνατό από ένα ________» ή «Αύριο θα ήταν πραγματικά φοβερό αν ______».

Το Fab Friday Quiz μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα να εκθέσει τα παιδιά σας σε πιθανές πτυχές κουίζ ή τεστ που μπορεί να συναντήσουν στο μέλλον.

Συμβουλές κριτικής μπόνους για γονείς

  1. Κρατήστε μια τρέχουσα λίστα γεγονότων ή πραγμάτων που συναντάτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τα οποία γνωρίζετε ότι θα κάνουν καλές ερωτήσεις για το είδος της κριτικής που έχετε προγραμματίσει. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να βάλεις 25 ερωτήσεις το πρωί της Παρασκευής.
  2. Αποθηκεύστε παλιές ερωτήσεις για να τις χρησιμοποιήσετε ξανά σε μεταγενέστερες κριτικές.
  3. Ρωτήστε τα παιδιά σας ποιοι τρόποι αξιολόγησης είναι καλύτεροι για αυτά. Τα παιδιά μου πέρασαν από ένα στάδιο όπου πραγματικά τους άρεσε το Fab Friday Quiz το καλύτερο από όλες τις επιλογές κριτικής. ΟΠΑ, τι? Σας αρέσει περισσότερο ένα φύλλο εργασίας; Τα παιδιά μπορούν πολύ συχνά να μας εκπλήξουν!
  4. Παρακολουθήστε ποιοι τρόποι αναθεώρησης βοηθούν πραγματικά τα παιδιά σας να ανακαλέσουν πληροφορίες. Αν και το να περνάτε καταπληκτικά στο παιχνίδι αναθεώρησης είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, αν διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας δεν μπορούν να απαντήσουν σε καμία από τις ερωτήσεις που τους κάνετε, αυτό είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεται ένα πινέλο για το θέμα ή κάτι διαφορετικό. η μέθοδος αναθεώρησης θα λειτουργούσε καλύτερα.

Θυμηθείτε, η αναθεώρηση είναι σημαντική για να ενισχύσετε αυτό που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να διδάξετε στα παιδιά σας, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι βαρετό! Κολλήστε αυτές τις μοναδικές μεθόδους αναθεώρησης στην πίσω τσέπη σας για να τις βγάλετε την ημέρα που χρειάζεστε κάτι λίγο διαφορετικό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar