9 Συμβουλές για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής μελέτης περίπτωσης

2
9 Συμβουλές για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής μελέτης περίπτωσης
9 Συμβουλές για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής μελέτης περίπτωσης Vizion Interactive

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση που αγαπούν οι καταναλωτές, είναι πιθανό να επωφεληθείτε από το μάρκετινγκ του προϊόντος σας μέσω ενός μελέτη περίπτωσης. Μια μελέτη περίπτωσης όχι μόνο σας εκπαιδεύει τόσο πολύ όσο και τη βάση μάρκετινγκ, αλλά προσφέρει επίσης μια ευκαιρία να οικοδομήσετε σχέσεις με το κοινό ενώ παράλληλα μάρκετινγκ οργανικά. Επιπλέον, συνεισφέρετε στον τομέα εργασίας σας με στοιχεία και δεδομένα σχετικά με ένα συγκεκριμένο προϊόν, υπηρεσία ή στρατηγική.

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη που μπορούν να αποκομιστούν από τις περιπτωσιολογικές μελέτες, αλλά το να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε μπορεί να είναι τρομακτικό. Αυτή η λίστα σας δίνει μερικές εξαιρετικές συμβουλές για μια επιτυχημένη μελέτη περίπτωσης, όπως:

 1. Σκεφτείτε πρώτα το προϊόν

Όταν αρχίζετε να δομείτε τη μελέτη περίπτωσης σας, το προϊόν και ο πελάτης είναι πρωταρχικής σημασίας. Εάν προσφέρετε διάφορα προϊόντα, υπηρεσίες ή ψηφιακές εφαρμογές, επιλέξτε προσεκτικά αυτό που θέλετε να διαθέσετε στην αγορά. Είναι σοφό να προτιμάτε ένα δημοφιλές προϊόν που έχει ήδη συγκεντρώσει θετικά σχόλια, αντί για ένα νέο προϊόν που δεν έχετε μεγάλη αίσθηση στην αγορά. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ακράδαντα στο νέο σας προϊόν, οι μελέτες περιπτώσεων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρίξετε φως σε αυτά.

 1. Τολμήστε να είστε επιλεκτικοί για τον πελάτη

Δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό στο να θέλεις να βρεις έναν εξαιρετικό πελάτη που να αγαπά το προϊόν σου, να ταιριάζει με την επωνυμία σου και να κατανοεί την αποστολή σου. Ο στόχος είναι να βρείτε κάποιον που θα πει την ιστορία του/της για το προϊόν σας με τρόπο που να είναι αμοιβαία επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους. Ο γνήσιος ενθουσιασμός και η εκτίμηση αυτού του ιδανικού πελάτη για το προϊόν θα προσελκύσει νέους αγοραστές οργανικά. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε τον πρώτο πελάτη που θα συναντήσετε. Επιλέξτε προσεκτικά, καθώς μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή απώλειας χρόνου.

 1. Μην αφήνετε το «Ρωτήστε» να σας σταματήσει

Εκμεταλλευτείτε τις φυσικές ευκαιρίες για να ρωτήσετε τον πελάτη σας εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια μελέτη περίπτωσης. Στην περίπτωση της προσφοράς μιας ψηφιακής υπηρεσίας σε άλλη επιχείρηση, η διαδικασία θα είναι πιθανότατα αμοιβαία επωφελής, καθώς θα επιτρέψει στην επιχείρηση του πελάτη να λάμψει επίσης. Ακόμα κι αν πρόκειται για άτομο που εμπορεύεται αποκλειστικά ένα προϊόν, υπάρχουν πολλά μεγάλα κίνητρα για μια μελέτη περίπτωσης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε οικονομίες, προσφορές ή μια δωροκάρτα στον πελάτη που συμφωνεί να συμμετάσχει στη μελέτη περίπτωσης σας.

Η ερώτηση μπορεί να είναι νευρική, ειδικά αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ειλικρινή ή εξαιρετικό στην αυτοπροβολή. Αναφέρετε την ιδέα μιας μελέτης περίπτωσης όταν βοηθάτε τον πελάτη. Φροντίστε να εξηγήσετε όλους τους τρόπους που μπορεί να τους ωφελήσει, επίσης. Σημειώστε στον πελάτη ότι, στο τέλος της μελέτης περίπτωσης, θα κοινοποιήσετε δημόσια τα αποτελέσματα στον ιστότοπό σας. Με τη σειρά του, αυτό θα ενισχύσει την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

 1. Βάλτε στη σκληρή δουλειά

Εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια μελέτη περίπτωσης που να προβάλλει σωστά το προϊόν σας με τις σωστές πληροφορίες, την επωνυμία, την προσωπικότητα και τον τόνο – πρέπει να το γράψετε μόνοι σας. Αυτό απλοποιεί τη διαδικασία συμπερίληψης των βασικών μηνυμάτων της εταιρείας σας, των πτυχών του προϊόντος που θέλετε να επισημάνετε, καθώς και της προκαθορισμένης παρότρυνσης για δράση (CTA) και του μοναδικού σημείου πώλησης (USP). Εδώ είναι τα πλέον σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε στη συγγραφή της μελέτης περίπτωσης:

 • Ποιο πρόβλημα προσπαθούσε να λύσει ο πελάτης σας;
 • Ποιες άλλες λύσεις δοκίμασαν που ήταν ανεπιτυχείς;
 • Πώς ήταν διαφορετικό το προϊόν σας;
 • Ποια αποτελέσματα τους ωφέλησαν από τότε που χρησιμοποίησαν το προϊόν σας;

Εάν επιλέξετε να προσλάβετε κάποιον για να γράψει τη μελέτη περίπτωσης σας, φροντίστε να του παρέχετε σαφείς πληροφορίες και να επιλέξετε έναν επαγγελματία συγγραφέα με εμπειρία στο μάρκετινγκ.

 1. Τραβήξτε το ενδιαφέρον του αναγνώστη

Προσελκύστε τον αναγνώστη σας με εξαιρετικούς τίτλους, εντυπωσιακές εικόνες και αποκλειστικό περιεχόμενο για το προϊόν σας. Γράψτε έναν τίτλο που να ταιριάζει με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο πελάτης σας και πώς το έλυσε το προϊόν σας. Πιθανότατα, οι δυνητικοί πελάτες που βλέπουν τον ιστότοπό σας θέλουν να δουν παρόμοια θετικά αποτελέσματα. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον με συναρπαστική γραφή και εικόνες.

 1. Μην φοβάστε να γίνετε συγκεκριμένοι

Όταν γράφετε τη μελέτη περίπτωσης σας, μεταφέρετε τις πληροφορίες με τρόπο που να σχετίζεται με δυνητικούς πελάτες με μετρήσιμο και κατανοητό τρόπο. Ωστόσο, το να είσαι κατανοητός δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις τις λεπτομέρειες. Διατηρήστε τη διατύπωσή σας λιγότερο τεχνική και πιο φιλική προς τον χρήστη, αλλά βρείτε συναρπαστικούς τρόπους για να παρουσιάσετε τα δεδομένα σας. Συγκεκριμένα δεδομένα, αποσπάσματα από τον πελάτη και εικόνες από τη μελέτη νομιμοποιούν το προϊόν σας στα μάτια του δυνητικού πελάτη. Μη χάσετε την ευκαιρία να είστε λεπτομερείς και συγκεκριμένοι, αλλά και να κρατάτε τα πράγματα διασκεδαστικά και ευανάγνωστα.

 1. Ολοκληρώστε το πρώτο σας προσχέδιο και ζητήστε έγκριση

Όταν ολοκληρώσετε μια ποιοτική έκδοση του πρώτου σχεδίου σας, φροντίστε να τη στείλετε στον πελάτη με τον οποίο συνεργαστήκατε, για έγκρισή του. Επειδή περιλαμβάνει αυτούς (και την επιχείρηση ή τα προϊόντα τους), η ικανοποίησή τους από τη μελέτη είναι εξίσου σημαντική με τη δική σας. Σε τελική ανάλυση, θα συνεχίσει να ζήσει στην ψηφιακή σφαίρα και θα επηρεάσει και αυτές. Δώστε στον πελάτη την ευκαιρία να ζητήσει αλλαγές (εντός λογικής) προτού προχωρήσετε πολύ στην ολοκλήρωση του εγγράφου σας.

Επιπλέον, ζητήστε τους μια προσφορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα με τη μελέτη περίπτωσης στο διαδίκτυο, σε έντυπες δημοσιεύσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email.

 1. Δημιουργήστε την ολοκληρωμένη μελέτη περίπτωσης

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει και γίνονται όλες οι απαραίτητες αλλαγές, είναι μια εξαιρετική πρακτική να προσλάβετε έναν διορθωτή ή να το εξετάσει ένας αξιόπιστος συνάδελφος. Απομακρυνθείτε από το έγγραφο για μερικές ώρες (ή ημέρες) και επιστρέψτε μια τελευταία φορά για να ελέγξετε ότι είναι συναρπαστικό για ανάγνωση. Βεβαιωθείτε ότι έχει όλα τα αναπόσπαστα στοιχεία μιας μελέτης περίπτωσης:

 • Περιεχόμενο εγκεκριμένο από τον πελάτη
 • Συναρπαστικά γραφικά
 • Ακριβή στοιχεία
 • Περιγραφή προσωπικής εμπειρίας
 • Μια ξεκάθαρη διαδρομή από το αρχικό πρόβλημα του πελάτη στη λύση που προσέφερε το προϊόν σας
 1. Μοιραστείτε σαν τρελός

Μην περιορίζεστε στον δικό σας ιστότοπο. Στείλτε τη μελέτη περίπτωσης στα κοινωνικά κανάλια, στο ιστολόγιό σας και συμπεριλάβετέ τη σε εκρήξεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, μπορείτε να το ενσωματώσετε σε φυλλάδια και φυλλάδια, καθώς και σε παρουσιάσεις διαφανειών για συναντήσεις πωλήσεων ή ρυθμίσεις συνεδρίων. Εάν βασίζεται σε ένα νέο προϊόν, σκεφτείτε επίσης να γράψετε ένα τοπικό δελτίο ειδήσεων. Καθώς άλλοι ανακαλύπτουν τη μελέτη σας, το μάρκετινγκ βάσης θα αρχίσει να λειτουργεί για εσάς.

Οι μελέτες περιπτώσεων είναι μια δοκιμασμένη και ενημερωτική μέθοδος εκπαιδευτικού μάρκετινγκ. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείξετε πόσο αγαπούν οι πελάτες σας αυτό που κάνετε!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar